Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις καταγγελίες 13 μαθητριών Λυκείου και Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη κατά καθηγητών για σεξουαλική παρενόχληση έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τη στιγμή που οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης: Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει φωτογραφία με αποστεωμένoυς ηλικιωμένους - Χωρίς τελειωμό οι ιστορίες φρίκης

Η καταγγελία απευθύνεται συγκεκριμένα σε δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Θεσσαλονίκης και αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους τους τουλάχιστον 12 μαθητριών με απρεπείς και σεξιστικές εκφράσεις. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία, εκτεταμένη ήταν η κινητοποίηση των μαθητών. Τα παιδιά του σχολείου έχουν προχωρήσει από την Τετάρτη (9/2) σε συμβολική κατάληψη του χώρου, αναρτώντας στις εισόδους του κτηρίου ταμπλό στα οποία οι μαθητές εκθέτουν τις εμπειρίες θυματοποίησής τους, καθώς και τα φερόμενα ως χυδαία λεγόμενα των δύο εκπαιδευτικών.

Για το γεγονός έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές, πιο συγκεκριμένα ο Λυκειάρχης του σχολείου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA