ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2022 15:39

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές 13 μαθήτριες Λυκείου

Σε καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά δύο καθηγητών προχώρησαν 13 μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Θεσσαλονίκης. Χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη καταγγελία, οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί για το θέμα ενώ οι μαθητές έχουν κάνει συμβολική κατάληψη του σχολείου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές 13 μαθήτριες Λυκείου
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Τις καταγγελίες 13 μαθητριών Λυκείου και Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη κατά καθηγητών για σεξουαλική παρενόχληση έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τη στιγμή που οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης: Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει φωτογραφία με αποστεωμένoυς ηλικιωμένους - Χωρίς τελειωμό οι ιστορίες φρίκης

Η καταγγελία απευθύνεται συγκεκριμένα σε δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Θεσσαλονίκης και αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους τους τουλάχιστον 12 μαθητριών με απρεπείς και σεξιστικές εκφράσεις. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία, εκτεταμένη ήταν η κινητοποίηση των μαθητών. Τα παιδιά του σχολείου έχουν προχωρήσει από την Τετάρτη (9/2) σε συμβολική κατάληψη του χώρου, αναρτώντας στις εισόδους του κτηρίου ταμπλό στα οποία οι μαθητές εκθέτουν τις εμπειρίες θυματοποίησής τους, καθώς και τα φερόμενα ως χυδαία λεγόμενα των δύο εκπαιδευτικών.

Video Loading...

Για το γεγονός έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές, πιο συγκεκριμένα ο Λυκειάρχης του σχολείου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ