Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για την αρρωστημένη δράση του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Διαβάστε ακόμη: Πυξ Λαξ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με την αποπλάνηση της 6χρονης από τον ντράμερ

Η αρχή του εφιάλτη για την ανήλικη έγινε σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής το φθινόπωρο του 2011. Η οικογένεια της ανήλικης, που είχε εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του ντράμερ, βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Η μικρή μαθήτρια βρήκε τη δύναμη να πει στη μητέρα της τα όσα είχαν συμβεί, δυο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2013.

«Η κόρη μου είναι 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε συστηματικά και δόλια ο κατηγορούμενος επί ενάμιση περίπου χρόνο βαραίνει την ψυχή της ακόμη και σήμερα. Είναι μια πολύ συγκροτημένη έφηβος, όμως αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από το νόμο με σοβαρές ποινές, αυτός είναι ελεύθερος. Η κόρη μου λαμβάνει και σήμερα υποστήριξη για να διαχειριστεί το γιατί. Έχει τόσο εμένα, όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος στην εκπομπή Live News.

Τις υποψίες της μητέρας κίνησαν οι ψίθυροι στη γειτονιά για τη συμπεριφορά και τη δράση του ντράμερ που έδειχνε να προσπαθεί να απομονώσει παιδιά. Όταν πλησίασε την κόρη της και άρχισε να συζητούν, βίωσε όπως λέει μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής της.

«Όσο δύσκολα ανοίγουν τα στόματα, τόσο εύκολα αποδεικνύεται πως όσοι έχουν να πουν πολλά λένε λίγα. Έχουμε την αρχή ενός δεύτερου #MeToo για τέτοιες περιπτώσεις», είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

Οργή στα Social Media για τη διπλή ανακοίνωση των Πυξ Λαξ

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε κύμα συμπαράστασης στη μικρή κοπέλα και ουσιαστικά ανάγκασε τους Πυξ Λαξ να βγάλουν ανακοίνωση η οποία, ωστόσο, προκάλεσε την οργή των χρηστών στα Social Media και αναγκάστηκαν να την ανασκευάσουν λίγο αργότερα!

Αναλυτικότερα, η πρώτη ανακοίνωση του συγκροτήματος ανέφερε:

«Θελουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπαντας .Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη .Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικος που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα από το 2011 για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του .Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη .Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Η αντίδραση στην εν λόγω ανακοίνωση ήταν έντονη από τους χρήστες στα social media, καθώς δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από συναυλία που ο μουσικός έπαιζε με τους Πυξ Λαξ το 2018 (ενώ στην ανακοίνωση αναφερόταν πως είχαν να συνεργαστούν από το 2011). Παράλληλα οργή προκάλεσε η φράση, που ήταν και η κατακλείδα της ανάρτησης, όπου αναφερόταν: «Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Η αποστροφή «αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο» προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τον συγγραφέα της ανακοίνωσης να σπεύδει να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να διορθώνει την ανάρτηση αλλάζοντας την επίμαχη φράση σε: «Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Επιπλέον, στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπήρχε αναφορά στη λήξη της συνεργασίας τους από το 2011 αφού είχε αντικατασταθεί από το... γενικότερο «εδώ και χρόνια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA