Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών θα βρεθούν σε λίγη ώρα ο Πολωνός που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 7χρονο Ανδρέα στην Κυψέλη, ο οποίος βασανίστηκε πολλάκις από τον σύντροφο της μάνας του, η οποία φέρεται ότι ήταν παρούσα και στα βασανιστήρια που υπέβαλλε το παιδί ο 33χρονος, αλλά και στην δολοφονία του με τον βασανιστικό τρόπο της ασφυξίας.

Διαβάστε ακόμη: Κυψέλη: Παππούς 7χρονου Αντρέα - Εύχομαι η κόρη μου όταν πεθάνει να μην τη βάλουν σε εργαλειοθήκη

Το παιδάκι που είχε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από την βιαιότητα και την σκληρότητα της βιολογικής του μάνας και του θετού του πατέρα, όπως και η αδελφή του που γλίτωσε, πριν πεθάνει είχε βασανιστεί για άλλη μια φορά, την τελευταία πριν κλείσει άδικα τα μάτια του από την άνανδρη δολοφονία του παιδοκτόνου Πολωνού και της 29χρονης μάνας του.

«Εκανε συνεχώς αταξίες και του έβαλα ταινία - Το είχα ξανακάνει»

Τα όσα τράβηξε το 7χρονο παιδάκι στα χέρια του 33χρονου Πολωνού και της μητέρας του δένουν το στομάχι κόμπο. Ενδεικτική είναι η κατάθεση που έδωσε ο Πολωνός στην Αστυνομία και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι του είχε ξαναβάλει ταινία στο παρελθόν. «Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Του έβαλα την ταινία και τον άφησα. Ήθελα να μην μιλάει. Θα την έβγαζα όταν θα καθόταν φρόνιμα. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μάς έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το MEGA.

Όπως είπε ο δολοφόνος του Αντρέα, έσπασε με κομπρεσέρ το σημείο όπου τον είχε θάψει στην ταράτσα του σπιτιού και περιέγραψε πώς έβαλε τα οστά του σε εργαλειοθήκη και την έκλεισε με κλειδαριά. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς: «Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στη συνέχεια τον έβαλα σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος πάλι τον είχα μαζί μου».

«Η μάνα συμμετείχε σε όλα...»

Οσον αφορά στην ψυχρή κι άψυχη μάνα, ακόμα και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου Αντρέα από τον σύντροφό της στην Κυψέλη έχουν παγώσει με την ψυχρότητα αυτής της γυναίκας. Την χαρακτηρίζουν ανέκφραστη, ψυχρή και σίγουρα συνένοχη, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι παρότι λέει ότι έπαιζε βιντεοπαιχνίδι την ώρα που ο φονιάς φίμωνε το παιδί της και το οδηγούσε σε μαρτυρικό θάνατο, ήταν εκεί κι έβλεπε όσα διαδραματίζονταν και δεν έκανε το παραμικρό για να σώσει το παιδί της. Ισα ίσα που όπως αποδεικνύεται, συμμετείχε στον βασανισμό του πριν πεθάνει, καθώς αυτή κι ο εραστής της φέρονται να είχαν κακοποιήσει βάναυσα το παιδάκι, σπάζοντάς του τα δάχτυλα των χεριών του.

Η 29χρονη κατέθεσε ότι «άκουσα ξαφνικά θόρυβο κατάλαβα ότι έπεσε (σ.σ.: ο Αντρέας) και τότε του είπα τρομαγμένη τι θα κάνουμε». Ο δράστης φέρεται να της είπε σήκω και φύγε 2 μέρες για να χαθούν τα ίχνη της και να κάνει εκείνος ό,τι έκανε στη σορό του 7χρονου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αδελφή του δολοφονημένου 7χρονου τη μέρα του εγκλήματος ήταν νωρίτερα σε σπίτι συμμαθητή της και η ίδια η μάνα, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, είπε στην φιλική οικογένεια να την κρατήσουν εκεί τη νύχτα γιατί είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Η 29χρονη την επόμενη μέρα με την ίδια ψυχρότητα, εξαφάνισε τα ρούχα και τα παιχνίδια του Ανδρέα πετώντας τα στα σκουπίδια. Οταν το κοριτσάκι επέστρεψε σπίτι, διαπίστωσε ότι έλειπαν τα πράγματά του και ρώτησε «πού είναι ο αδερφός μου». Της απάντησαν ότι ήρθε ο βιολογικός μπαμπάς του και τον πήρε και γι αυτό λείπουν τα ρούχα και τα παιχνίδια του.

Και αυτό ακριβώς ήταν το στοιχείο που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση για τους αστυνομικούς αφού η 10χρονη αδερφή του άτυχου Ανδρέα, όταν πήγαινε Δ' Δημοτικού είχε ενημερώσει τη δασκάλα της για την εξαφάνιση του αδερφού της. Η εκπαιδευτικός με τη σειρά της ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου η οποία τελικά απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή, σύμφωνα με το Star, δεν ήταν η μοναδική φορά που η αδελφή του Ανδρέα σήμανε συναγερμό για την τύχη του αδερφού της καθώς επέμεινε και στους ανάδοχους γονείς της για την εξαφάνιση με αποτέλεσμα αυτοί να απευθυνθούν εκ νέου στην Ελληνική Αστυνομία η οποία μέσω της έρευνας που έκανε διαπίστωσε πως ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ήταν σε ψυχιατρική κλινική, γεγονός που σήμανε συναγερμό καθώς δεν θα μπορούσε ο ίδιος να έχει μαζί του τον 7χρονο, όπως επέμενε να ισχυρίζεται η σύζυγός του και μητέρα του αγοριού!

Στην Ασφάλεια, είναι απόλυτα σίγουροι, ότι η 29χρονη, συμμετείχε σε όλα... Από την αρχή των βασανιστηρίων μέχρι το δευτερόλεπτο που ο Αντρέας πέθανε μαρτυρικά.

«Φοβάμαι, βλέπω εφιάλτες», έλεγε η μικρούλα και σώθηκε

Με μακρυμάνικα έστελνε την κόρη της στο σχολείο η 29χρονη προκειμένου να μην φαίνονται τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς στο σπίτι! Το μικρό κορίτσι που βίωνε καθημερινά έναν εφιάλτη γλίτωσε γιατί οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου, Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, κατάλαβαν ότι την κακοποιούσαν στο σπίτι.

Το κορίτσι στις 14, 15 και 16 Μαΐου 2018 απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο με αποτέλεσμα ο διευθυντής να ανησυχήσει και να ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Στις 17 Μαΐου 2018 και μετά τις τρεις μέρες απουσίας το κοριτσάκι επέστρεψε στο σχολείο με τη μητέρα της να την έχει ντύσει με μακρυμάνικο, προφανώς για να κρύψει τα σημάδια της κακοποίησης, όμως αυτό κίνησε τις υποψίες των δασκάλων.

Από εκείνη την ημέρα η μικρούλα απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί μίλησε στους ειδικούς και τους είπε για την κόλαση που βίωνε στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της και δολοφόνου του αδελφού της. «Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ… Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά», είχε πει το κοριτσάκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA