ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/02/2022 07:53

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Οχι» για όρθιους στη διασκέδαση

O πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε ότι η επαναφορά των ορθίων στα καταστήματα διασκέδασης αφενός δεν είναι στο πρόγραμμα για την επιτροπή, αφετέρου προβληματίζει τους ειδικούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Οχι» για όρθιους στη διασκέδαση
Θαμώνες εστιατορίου σε ανοιχτό χώρο (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Η σταθεροποίηση τόσο των κρουσμάτων όσο και των σκληρών δεικτών στη χώρα μας, δεν αποτρέπει τους ειδικούς να είναι επιφυλακτικοί αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όπως σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η πιστή τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA. Τέτοιες εστίες υπερμετάδοσης είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την Επιτροπή που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, να έχει στην ατζέντα της και τις Απόκριες.

Video Loading...

Σχετικά με τη διασκέδαση, το θέμα των όρθιων πελατών δεν είναι στο πρόγραμμα να συζητηθεί αύριο: «Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη».

Στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται και το θέμα του αθλητισμού και των συνεδρίων. «Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ