Μενού
  • Α-
  • Α+

Να νοσηλευτεί για 5 χρόνια σε ειδική ψυχιατρική κλινική αποφάσισε η Ελληνική Δικαιοσύνη αναφορικά με τον 52χρονο άνδρα, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020 είχε μαχαιρώσει θανάσιμα την ηλικιωμένη μητέρα του. Η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου (και όχι μόνο) Κρήτης πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, εκδικάστηκε την Τρίτη (15/2) και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Διαβάστε ακόμη: Εφη Κακαράντζουλα: «Την έκοψαν από τα μεροκάματα των φυλακών - Εκλεβε ρούχα»

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η Έδρα έκρινε ότι ο κατηγορούμενος -ο οποίος είχε καταφέρει μαχαιριές και στη δίδυμη αδερφή του, τραυματίζοντάς την- έχει το ακαταλόγιστο και γι' αυτόν το λόγο δεν του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να κριθεί ο 52χρονος ένοχος με μειωμένο καταλογισμό.  Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δράστης, που από τα 18 του χρόνια είχε μπει τέσσερις φορές σε ψυχιατρική κλινική, είχε κατά την τέλεση της πράξης το ακαταλόγιστο και τον έκρινε αθώο. Ικανοποιημένη δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η οποία μίλησε για μια ανθρώπινη και οικογενειακή τραγωδία, συμπληρώνοντας ότι ο 52χρονος το διάστημα πριν από την πράξη του, δεν λάμβανε την θεραπεία του, ενώ κατά την τέλεση της πράξης είχε καταληφθεί από αμόκ.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η οικογενειακή τραγωδία συνέβη στις 26/10/2020, όταν, ο 51χρονος τραυμάτισε τις δυο γυναίκες με μαχαίρι. Τόσο η 86χρονη, όσο και η 51χρονη μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο, τελικά, η 86χρονη άφησε την τελευταία της πνοή. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο δράστης, καθώς, εκτός του ότι είχε τραυματιστεί κι εκείνος με μαχαίρι, φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα ναρκωτικών χαπιών. Ο 51χρονος, παρέμεινε διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου για αρκετές ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA