Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν το βράδυ της Τετάρτης η Χριστίνα Σούζη και όταν η κουβέντα η έφτασε στην πρόσφατη κακοκαιρία Ελπίς και τα όσα ακούστηκαν για την πρόγνωση της, η γνωστή μετεωρολόγος... ξέσπασε!

«Είπαμε ότι θα χιονίσει από το πρωί που από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες. Ακόμα και η ΕΜΥ έτσι το έγραφε. Με την χιονόπτωση δεν παίζεις. Μπορεί μέσα σε 10 λεπτά να το έχει στρώσει παντού. Η πρόγνωση για την κακοκαιρία και το χιόνι ήταν σωστή. Την Κυριακή το απόγευμα φαινόταν πως θα είχε χιόνια από το πρωί της Δευτέρας. Πώς εγώ είχα ενημερώσει τον ΣΚΑΪ από την προηγούμενη μέρα και είχε στείλει τα συνεργεία στις 7 το πρωί, στις 8:30 το πρωί και από τις 9:30 – 10 που; Γιατί τους είχαν ενημερώσει όλους;

Τσαντίστηκα που μας έριξαν ευθύνες. Δεν πετυχαίνουμε πάντα. Δεν είμαστε Θεοί οι μετεωρολόγοι. Μικρά λάθη μπορεί να κάνεις. Κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Συνήθως την “πατάμε” στην πρόγνωση για την Αττική γιατί είναι η πιο δύσκολη. Όχι, για το αν θα βρέξει αλλά για το πότε. Κι εκεί μας παίρνουν από τη μούρη. Αλλά στη συγκεκριμένη κακοκαιρία ήταν πολύ βαθύ το χαμηλό, φαινόταν από τρεις τέσσερις μέρες πώς θα έρθει. Δεν φαινόταν η τελική του θέση, που παίζει ρόλο. Αλλά ότι θα ήταν τόσο βαθύ, ότι ρίξει θα είναι χιόνι, ότι θα κρατήσει σχεδόν δυο ημέρες, φαινόταν από την αρχή. Εκεί τσαντίστηκα. Τα λέγαμε όλοι σχεδόν από την αρχή της εβδομάδας. Δεν υπήρχε μετεωρολόγος που να λέει κάτι άλλο! Ορίστε... Με σύγχυσες πάλι» είπε η Χριστίνα Σούζη και πρόσθεσε:

«Ο καιρός έχει αλλάξει. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά. Προφανώς και υπάρχει κλιματική αλλαγή. Δεν είμαι κλιματολόγος, είμαι προγνώστης αλλά έχω διαβάσει. Το βλέπω κι εγώ. Δεν γίνεται να σου έρχεται ο ένας καύσωνας μετά τον άλλο ή η μία κακοκαιρία μετά την άλλη και να λες πως δεν υπάρχει αλλαγή. Παλιά τα βλέπαμε αυτά μια φορά τον χρόνο και αν. Τώρα τα βλέπουμε μια και δυο φορές. Οι μετεωρολόγοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό μέχρι μια βδομάδα νωρίτερα. Από κει και πέρα οι προγνώσεις δείχνουν απλώς τις τάσεις. Κάθε κακοκαιρία που έρχεται και θέλει την αμέριστη προσοχή του εγκεφάλου μου για μένα θεωρείται δύσκολη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA