Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία συγκλονιστική ιστορία έχει δει το φως της δημοσιότητας με μία ηλικιωμένη στο Ιλιον να αναγκάζεται λόγω οικονομικών προβλημάτων να κλέψει από σούπερ μάρκετ προϊόντα αξίας 40 ευρώ με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η εταιρεία να κάνει μήνυση εναντίον της. Όπως αναφέρει το Open, η γιαγιά έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ. Όταν έγινε αντιληπτή από το κατάστημα, ο υπεύθυνος κάλεσε την Αστυνομία παρά τις παροτρύνσεις των άλλων πελατών, οι οποίοι μάλιστα θέλησαν να πληρώσουν το ποσό.

Τελικά, η Αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια και πείνα τα έκανα όλα αυτά». Όπως είπε, έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι. Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και ζήτησαν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να αποσύρει τη μήνυση, με το νομικό τμήμα όμως να είναι ανένδοτο λέγοντας ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει»

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, μιλώντας στο Open, είπε πως «η γιαγιά πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός». «Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με τη γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα». Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA