Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εχω τουλάχιστον δύο μήνες να φάω κρέας, στη θέση μου να μην φτάσει κανένας». Αυτά είναι τα λόγια της γιαγιάς που πιάστηκε να κλέβει μόλις λίγα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη. Η 70χρονη γιαγιά βρέθηκε στο τμήμα, επειδή έκλεψε κρέας και τυρί με τους αστυνομικούς να παρακαλούν το σούπερ μάρκετ να μην της κάνει μήνυση, η οποία έγινε αλλά χάρη στην παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης αποσύρθηκε.  

Η γιαγιά μετά την κατακραυγή και την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης αφέθηκε ελεύθερη και μίλησε στο LiveNews του MEGA για τους λόγους που την ώθησαν να πάρει μόλις λίγα προϊόντα αξίας περίπου 40 ευρώ. «Είδα τα κρέατα και τα πήρα. Kαι άλλα δύο κομματάκια τυρί. Στη θέση μου να μη φτάσει κανένας…», ανέφερε η ηλικιωμένη, διευκρινίζοντας: «Στάθηκα μπροστά στα ράφια και είδα τα κρέατα και με έπιασε νοσταλγία. Να μαγειρέψω μία φορά να φάμε όλοι μαζί με τα παιδιά μου… Έχω τουλάχιστον δύο μήνες να φάω κρέας».

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι γιατροί κάλεσαν την αστυνομία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Τι λένε για το δωμάτιο

Την 70χρονη γυναίκα κατάλαβε ο υπεύθυνος και κάλεσε την Αστυνομία. «Μετά από λίγο ήρθαν οι Ζητάδες. Ήρθαν να πιάσουν τον κλέφτη. Έκατσα 4 – 5 ώρες στο τμήμα. Τα παιδιά μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά», συνεχίζει η γιαγιά, που έχασε άντρα και γιο σε τροχαίο και δεν μπορεί να ξεχρεώσει το παλιό δάνειο της οικογένειας. «Το δάνειο με έφαγε. Εγώ δίδασκα τόσα χρόνια την αξιοπρέπεια…».

Η 70χρονη γιαγιά έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30 με 40 ευρώ το περασμένο Σάββατο. Όταν εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, οι πελάτες αντέδρασαν ζητώντας να μην πάει στο αυτόφωρο, ωστόσο ο προϊστάμενος είπε ότι έχει πολύ αυστηρές εντολές και κάλεσε τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γιαγιά στο αστυνομικό τμήμα, όπου φέρεται να είπε ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Ανέφερε ακόμα ότι έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη καθώς και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Συγκινήθηκαν μέχρι και οι αστυνομικοί που την προσήγαγαν

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της. Γείτονες της 70χρονης γιαγιάς πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, ωστόσο η επιχείρηση αρχικά αρνήθηκε, λέγοντας γιατί είναι πολιτική της να μην αποσύρει τέτοιου είδους μηνύσεις. Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την κίνησή τους να ζητήσουν να μην γίνει μήνυση εναντίον της γιαγιάς που αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην δυτική Αττική.

Η ανακοίνωση των Lidl για τη γιαγιά

Τελικά, η δίωξη δεν προχώρησε μετά την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Γι' αυτό και η αλυσίδα του σούπερ μάρκετ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σούπερ μάρκετ 

Επίθεση με βαριοπούλες έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2) ομάδα του Ρουβίκωνα, στο σούπερ μάρκετ στο Ιλιον όπου έγινε το περιστατικό με την ηλικιωμένη. Μάλιστα, ο Ρουβίκωνας ανέβασε φωτογραφία και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Να θυμίσουμε πως το περιστατικό με την ηλικιωμένη εκτυλίχθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν η 70χρονη προσπάθησε να κλέψει κρέας και τυρί, αξίας 30-40 ευρώ από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ και έγινε αντιληπτή από τους υπεύθυνους του καταστήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA