Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μυστηριώδες δάσος στην Ελλάδα, στο οποίο ο Ασκληπιός έβρισκε τα βότανα και τα φυτά που χρησιμοποιούσε για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, έχει εκτός από τους θησαυρούς της φύσης και... μαγικές ιδιότητες! Το περίεργο αυτό φυσικό φαινόμενο με τους παραμορφωμένο κορμούς των δέντρων που μοιάζουν να λικνίζονται το συναντά κανείς στο «Μονοπάτι του Ασκληπιού». Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ασκληπιός συχνά ανηφόριζε προς τις πλαγιές του ξακουστού βουνού Κόζιακα (Κερκέτιο όρος 1.901 μέτρα υψόμετρο), τμήμα της νότιας Πίνδου που εκτείνεται από την Καλαμπάκα έως την Πύλη Τρικάλων, προκειμένου να μαζέψει αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα για την παρασκευή φαρμάκων για την ίαση των ασθενών του.

Πρόκειται για μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση, κάτω από αιωνόβια πλατάνια και δίπλα στα καθαρά και γάργαρα νερά του Κεφαλοπόταμου που ρέουν από την «καρδιά» του Κόζιακα και περνούν μέσα από τα χωριά Γοργογύρι, έξω από το Ξυλοπάροικο, φτάνουν στα Τρίκαλα και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό. Τα νερά του ποταμού, τον χειμώνα ορμητικά και το καλοκαίρι ήρεμα, εντυπωσιάζουν ευχάριστα, όπως η εναλλαγή των χρωμάτων κάθε εποχή. Αξίζει να αναφερθεί πως παρόμοια δάση με παρόμοια χαρακτηριστικά (στρεβλωμένους κορμούς) απαντώνται στο παραθαλάσσιο δάσος στη χερσόνησο Curonian Spit που εκτείνεται από τα σύνορα της Λιθουανίας έως την ρωσική πόλη Καλίνινγκραντ όσο και στην Πολωνία. Το κανάλι upstories στο youtube ανάρτησε το εντυπωσιακό βίντεο που... παγώνει το αίμα!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA