Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματικές στιγμές έζησαν οι επιβαίνοντες στο Euroferry Olympia, που κλήθηκαν να εκκενώσουν κακήν κακώς το φλεγόμενο πλοίο με τα πλάνα να συγκλονίζουν. Είναι περασμένα μεσάνυχτα της Παρασκευής (18/2) και όλοι καλούνται να εγκαταλείψουν το πλοίο που έχει πάρει φωτιά. Οι σκηνές είναι δραματικές και δείχνουν ένα κομμάτι μόνο του εφιάλτη που έζησαν. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία όλων. Το κάθε δευτερόλεπτο μοιάζει αιώνας. Βρίσκονται μεσοπέλαγα και προσεύχονται να σωθούν.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mega παρουσιάζει για πρώτη φορά εικόνες από το γκαράζ του πλοίου, τη στιγμή της εκκένωσης, αλλά και τη στιγμή που επιβάτες και πλήρωμα επιβιβάζονται σε σκάφη για να σωθούν από την πύρινη κόλαση. Είναι εικόνες ντοκουμέντα μέσα από το φλεγόμενο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia, εκεί που ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης. Φλόγες, μαύρος καπνός, εκρήξεις. Και μέσα στο πλοίο εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές.

Με το κινητό του τηλέφωνο, Ρώσος επιβάτης καταγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές. Ένας έντονος κρότος προκαλεί πανδαιμόνιο. Ακούγονται κλάματα, φωνές απόγνωσης, κάποιοι φτάνουν να ασφυκτιούν και βήχουν ασταμάτητα όταν οι καπνοί εισχωρούν στο σημείο συγκέντρωσης των επιβατών. Τον τρόμο διαδέχεται προς στιγμήν ο ενθουσιασμός. Φαίνεται πως τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Έλληνες, Ιταλοί, Βούλγαροι, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Τούρκοι. Επίσημα καταγεγραμμένοι 239 επιβάτες και 51 τα μέλη του πληρώματος. Με ανακούφιση βγαίνουν στο κατάστρωμα για να ξεκινήσει η έξοδός τους από το πλοίο του εφιάλτη.

Λίγες ώρες αργότερα, διασώστες της ΕΜΑΚ αιωρούνται μέσα στα μαύρα σύννεφα και κατεβαίνουν στο φλεγόμενο πλοίο για να εντοπίσουν 12 οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούνται. Στο γκαράζ, εκεί όπου υπάρχουν οι πληροφορίες για εγκλωβισμένους, η φωτιά που έχει φανεί να υποχωρεί ξαναφουντώνει. Οι φλόγες στα φορτηγά εξαπλώνονται παρά τις συνεχείς προσπάθειες κατάσβεσης. Μέσα σε ένα μόλις λεπτό η κατάσταση γίνεται και πάλι ασφυκτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA