Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργία για τον εντοπισμό των 10 αγνοούμενων στο Euroferry Olympia. Μέλη της ΕΜΑΚ και άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται στο πλοίο και ερευνούν τα σημεία που θεωρούνταν ασφαλή, εκεί δηλαδή που το θερμικό φορτίο από τη φωτιά δεν είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Την Κυριακή εντοπίστηκε και διασώθηκε νέας 21χρονος Ουκρανός οδηγός που παρέμενε εγκλωβισμένος για πάνω από 48 ώρες, ωστόσο το αργότερα βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός ενός 58χρονου Έλληνα οδηγού στο γκαράζ 2.

Οι διασώστες ελπίζουν πως θα μπορέσουν να εντοπίσουν ανθρώπους στο γκαράζ 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Εκεί άλλωστε βρισκόταν και ο 21χρονος διασωθείς και ουσιαστικά αυτό ήταν που του έσωσε τη ζωή. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η απάντληση των υδάτων από τα νερά που έχουν εισέλθει ώστε σταδιακά να μπορέσει το σκαρί να ρυμουλκηθεί προς την στεριά, καθώς από χθες βρίσκεται στον κόλπο της Κασσιώπης.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν», είπε στις αρχές ο 21χρονος Ουκρανός που διασώθηκε.

«Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε “έξοδος κινδύνου”. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν» συμπλήρωσε.

Τον αναγνώρισε από το τατουάζ

Ο Ελληνας οδηγός που εντοπίστηκε νεκρός, αναγνωρίστηκε από τον γιο του. Η ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού μάλιστα έγινε από τατουάζ που είχε στο σώμα του. Ο άτυχος οδηγός εντοπίστηκε στην καμπίνα ενός φορτηγού στο γκαράζ 2, με τους πυροσβέστες να εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα οχήματα παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στο πλοίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA