Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αισιοδοξία του για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα εξέφρασε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης που επανέλαβε πως «ο κορονοϊός δεν έχει φύγει» ωστόσο η κοινωνία θα πρέπει να αισιοδοξεί γιατί έχει τα όπλα να τον νικήσει. «Θα πρέπει να προχωρήσουμε με την κοινωνία έξω από τα σπίτια της με μέτρα και προσοχή, με μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός, και καραντίνα για όσους είναι ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε την αντίθεση του για τις κινήσεις που γίνονται στη Βρετανία που ανακοινώθηκε πως η καραντίνα θα αποτελεί παρελθόν για τους Βρετανούς, ακόμα και εάν νοσούν.

«Η κοινωνία, μη μπορώντας να αντέξει την επέλαση του ιού, τροποποιεί την κανονικότητά της προκειμένου να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις. Έχουμε αυτή τη στιγμή το σύνολο των εμβολιασμών, τη φυσική νόσηση, η οποία έδωσε ανοσιακό υπόστρωμα στον πληθυσμό και μπαίνουμε σε διαδικασία πολλών κρουσμάτων, αλλά λίγων νοσηλειών», σχολίασε φιλοξενούμενος στο MEGA.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης τον Φεβρουάριο σημειώθηκε πτώση 20% στους θανάτους και ο ίδιος ελπίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες το ποσοστό των θανάτων θα χαμηλώσει κι άλλο, με τον ίδιο να εκτιμάει πως αυτό θα συμβεί αργά, προς το τέλος της άνοιξης, εφόσον ο ιός δεν κάνει κάποια έκπληξη με νέο τροποποιημένο στέλεχος. «Η νόσος θα μας απασχολήσει στο μέλλον, όπως και άλλα νοσήματα όπως η γρίπη», δήλωσε.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως ο κορoνοϊός θα καταλήξει σαν την εποχική γρίπη και πιθανότατα θα κάνουμε ένα εμβόλιο τον χρόνο, ενώ εάν σημειωθούν εξάρσεις τα μέτρα μπορεί να ενταθούν. Τέλος, τόνισε πως μέχρι να μπούμε σε μία τέλεια κανονικότητα θα πρότεινε στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα να φορούν μάσκα, ιδιαίτερα σε μέρη με συνωστισμό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA