Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή επιστρέφει ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπου Μωυσίδη για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής. Όπως είχε σημειώσει τότε ο εισαγγελέας, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», τόνισε ο κ. Μωυσίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA