ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/02/2022 19:07

Συμβούλιο της Επικρατείας: Εκεί θα κριθεί η εφαρμογή του δακτυλίου - Η εξαίρεση που ζητούν οι δικηγόροι

Η προσφεύγουσα ζητά την κατάργηση του μέτρου καθώς και την εξαίρεση από αυτό των αυτοκινήτων των δικηγόρων που έχουν τα γραφεία τους μέσα στην όρια του δακτυλίου, όπως ήδη προβλέπεται για γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.α.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συμβούλιο της Επικρατείας: Εκεί θα κριθεί η εφαρμογή του δακτυλίου - Η εξαίρεση που ζητούν οι δικηγόροι
Δακτύλιος (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η εφαρμογή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας μετά από αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε δικηγορική εταιρεία. Η προσφεύγουσα ζητά την κατάργηση του μέτρου καθώς και την εξαίρεση από αυτό των αυτοκινήτων των δικηγόρων που έχουν τα γραφεία τους μέσα στην όρια του δακτυλίου, όπως ήδη προβλέπεται για γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, οχήματα EURO 5 και EURO 6 κ.λπ.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην αίτηση, η οποία συζητήθηκε σήμερα στο Δ' τμήμα του ΣτΕ, βάσει της υπ' αριθμ. οικ-289738/Φ.911/2021 απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών, μειώθηκε το προηγούμενο ισχύον όριο των 140 g/km και 120 g/km, χωρίς να υπάρχει σχετική επιστημονική εισήγηση και χωρίς να έχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί εξουσιοδότηση από το νόμο.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Τσοβόλας: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Η προσφεύγουσα σημειώνει επίσης ότι ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυτοκίνητα που εκπέμπουν ρύπους 135 g/km, επιτρέπεται με το σύστημα μονών - ζυγών να κυκλοφορούν πεπαλαιωμένα και ρυπογόνα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ