ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2022 15:23

Βασίλης Κικίλιας: Καταργείται από 15 Μαρτίου η φόρμα PLF για όσους επισκέπτονται την Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το τέλος του PLF από τις 15 Μαρτίου για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα - Υιοθετούνται νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βασίλης Κικίλιας: Καταργείται από 15 Μαρτίου η φόρμα PLF για όσους επισκέπτονται την Ελλάδα
Βασίλης Κικίλιας (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την κατάργηση της συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου, ενώ ελήφθη κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Η επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας - φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας - να παραμένουν ως έχουν.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα. Το PLF, θεωρείται ένα κρίσιμο εργαλείο για τη διαπίστωση κρουσμάτων και την ταχεία ιχνηλάτηση των επαφών, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα, με το περίφημο R0 να είναι ακόμα κάτω από 0,40. Πρακτικά, δηλαδή, η διασπορά στην κοινότητα είναι ελάχιστη.

Διαβάστε ακόμη: Κικίλιας: Στα 10,65 δισ. ευρώ ανήλθαν τα τουριστικά έσοδα του 2021

Στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  • Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.
  • Η κατάργηση της χρήσης γαντιών μίας χρήσης για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια του buffet. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση απολυμαντικού υγρού.
  • Η κατάργηση των τραπεζομάντηλων μίας χρήσης.
  • Η κατάργηση του καθαρισμού επιφανειών με συσκευή ατμού θερμοκρασίας >70 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα γίνεται ως απολύμανση, μόνο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του δωματίου.

Το νέο ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, θα έχει ισχύ από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Αναλυτικά ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα. Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ