Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση, είχε σχεδόν... εξαφανιστεί τον τελευταίο μήνα από την επικαιρότητα με τις αστυνομικές Αρχές να κινούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σε συνεργασία πάντα με την οικογένειά του. Υστερα από δύο και πλέον μήνες ομηρίας σε άγνωστη τοποθεσία, οι απαγωγείς του επιχειρηματία, τον απελευθέρωσαν, αφού ο αδελφός του, κατέβαλε ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ ως λύτρα. Ο ίδιος κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από μία ακόμη δύσκολη μέρα αφού ήταν φανερά καταβεβλημένος, ενώ έπρεπε να περάσει και από μία διαδικασία, κατάθεσης στους αξιωματικούς της αστυνομίας. 

 

Ο επιχειρηματίας που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα επέστρεψε στο σπίτι του και εκεί τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι. Εκείνος που περίμεναν έξω από το σπίτι του, ο Γιώργος Κυπαρίσσης αρκέστηκε να δηλώσει: «Ευχαριστώ πάρα πολύ, παιδιά. Θα τα πούμε αύριο». Το θύμα της απαγωγής δεν ήταν σε θέση να πει πολλά περισσότερο, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κυπαρίσσης: Τον είχαν κουρέψει γουλί, ήταν καταβεβλημένος - Τι γνωρίζει η ΕΛΑΣ για τους δράστες

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης που είχε πέσει θύμα απαγωγής στο Ντράφι από τις 29 Δεκεμβρίου 2021, αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του και τηλεφώνησε το πρωί της Παρασκευής στον αδελφό του και φέρεται να του είπε «Ο Γιώργος είμαι, με έχουν αφήσει κάπου στο Τατόι, έλα να με πάρεις». Ο επιχειρηματίας μετέβη στο πατρικό του, όπου τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και φιλιά οι οικείοι του κι αφού πέρασε λίγη ώρα εκεί, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και έδωσε πολύωρη κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Τι γνωρίζει η ΕΛΑΣ για τους δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε ταξί για να μεταβεί σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορούσε να ειδοποιήσει την ΕΛΑΣ και τους συγγενείς του ότι αφέθηκε ελεύθερος. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν από τον αδερφό του επιχειρηματία, ο οποίος κατάφερε να ρίξει το ποσό που ζητούσαν οι δράστες. Τελικά φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ένα μικρότερο ποσό μέχρι που τελικά έγινε η «συμφωνία ελεγχόμενης απελευθέρωσης».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα λύτρα δε δόθηκαν σήμερα, χωρίς να διευκρινίζεται το πότε δόθηκαν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία ήταν να τον αφήσουν στο Τατόι. Παράλληλα, οι αξιωματικοί που δεν ξεκινούν από το «μηδέν» τις έρευνες, καθώς έχουν κάποια εικόνα για τους απαγωγείς ευελπιστούν ότι με τη βοήθεια του Κυπαρίσση, ο οποίος είναι συνεργάσιμος, θα φτάσουν στα ίχνη τους.

Ο πατέρας του Γιώργου Κυπαρίσση, είπε ότι το παιδί του ήταν καλά στην υγεία του, όμως ήταν καταβεβλημένος από την κούραση και τον είχαν κουρέψει γουλί. «Του είχαν ξυρίσει το κεφάλι και το σώμα» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA