Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πτήση από την Ρουμανία που μετέφερε Ελληνες που απεγκλωβίστηκαν με ανθρωπιστικό κομβόι από την Μαριούπολη. Μετά από μία αδιανόητη περιπέτεια με ελεύθερους σκοπευτές να τους σημαδεύουν, έφτασαν σώοι στην Ελλάδα. Από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία επέστρεψαν και οι Σταύρος Ιωαννίδης - Ηλίας Μπασίσογλου, οι οποίοι αποκάλυψαν πως έζησαν μία κόλαση αφού τους σημάδευαν τριάντα με σαράντα ελεύθεροι σκοπευτές. 

Ο Ηλίας Μπασίσογλου είπε στην κάμερα του ΣΚΑΙ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πως όταν το κομβόι βγήκε από την Μαριούπολη «πέσαμε στο ρωσικό μπλόκο και δεν μας σημάδευαν μόνο ένας σκοπευτής. Τριάντα, σαράντα σκοπευτές ήταν. Ήταν έτοιμοι σε θέση μάχης και σημάδευαν εμάς. Η κάννη των δύο τανκς, το ένα που φαινόταν στην κάμερα και ένα άλλο δεξιά, σημάδευε εμάς και κάποια στιγμή ο επικεφαλής της ρώσικης επιχείρησης έβαλε μια δυνατή φωνή και είπε πιθανώς, όπως καταλάβαμε εμείς, “πάρτε θέση μάχης”. Τότε τριάντα, σαράντα φαντάροι σημάδευαν εμάς. Εκεί παγώσαμε πραγματικά! Κοιτιόμασταν και μείναμε ακίνητοι. Κοιτούσαμε μπροστά, βλέπαμε ακριβώς τα όπλα να μας σημαδεύουν και τις κάννες των δύο τανκς».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέρασε στη Μολδαβία το κομβόι των Ελλήνων από τη Μαριούπολη - Το χρονικό του τρόμου

«Τα πρώτα 50 - 60 χιλιόμετρα ήταν μία κόλαση. Η παραμικρή κίνηση από την πλευρά μας θα μπορούσε να φανεί απειλητική και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα. Να ανοίξουν πυρ ενδεχομένως για να χτυπήσουν το κομβόι. Δεν μας πίστευαν στην αρχή. Δεν πίστευαν ότι είμαστε όντως ένα ανθρωπιστικό κομβόι με δημοσιογράφους και οικογένειες που ακολουθούσαν. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να περάσουμε από εκείνο το σημείο. Περάσαμε ώρες που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε» είπε ο Σταύρος Ιωαννίδης

Στο Κίεβο σημάδευαν με όπλο Ελληνα οπερατέρ 

Το Σάββατο (5/3) το συνεργείο του OPEN πέρασε δύσκολες ώρες όταν Ουκρανός πολιτοφύλακας βρέθηκε να σημαδεύει με όπλο τον οπερατέρ του καναλιού Δημήτρη Αλεξάκη. «Μας πλησίασαν πολιτοφύλακες και στρατιωτικοί και μας έκαναν έναν έλεγχο με άσχημο τρόπο. Πίστευαν ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Ο ένας από τους πολιτοφύλακες ήταν πολύ εκνευρισμένος, σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε τον οπερατέρ Δημήτρη Αλεξάκη» ανέφερε ο ανταποκριτής Χρήστος Νικολαΐδης. «Ο Δημήτρης κράτησε την ψυχραιμία του, προσπάθησα να δείξω την ταυτότητά μου. Ο μεταφραστής μας προσπάθησε να τους εξηγήσει. Μας κράτησαν για περίπου μια ώρα μέχρι να δουν τα στοιχεία μας. Ο ένας φώναζε τον άλλο, μετά έναν αστυνομικό, μετά τη μυστική αστυνομία και ευτυχώς όλα τελείωσαν ομαλά» ανέφερε ο ρεπόρτερ. «Την ώρα που σημάδευε σκεφτόμουν ότι δεν έχω πολλές ελπίδες και σκέφτηκα να ανοίξω τα χέρια για να ρίξει στο γιλέκο για να έχω περισσότερες πιθανότητες» δήλωσε από την πλευρά του στην κάμερα ο οπερατέρ Δημήτρης Αλεξάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA