Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις αφού η κακοκαιρία «Φίλιππος» φέρνει χιόνια και καταιγίδες από απόψε και θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Ηδη η κακοκαιρία έδειξε τα... δόντια της από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (8/3), καθώς στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα εκδηλώθηκαν βροχές, στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις, ενώ τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα φαινόμενα στα βόρεια σταδιακά θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα (με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία), ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς επίσης και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ερχεται η κακοκαιρία Φίλιππος

Σταδιακά, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 08/03, χιονοπτώσεις προβλέπονται σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Αργά τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 09/03χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κατά περιόδους πυκνές αναμένονται και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στη Βόρεια Κρήτη και στο Ιόνιο, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στο Ιόνιο.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης και έντασης χιονόπτωσης για επιλεγμένα τρίωρα, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών (14:00-17:00) και απογευματινών ωρών (17:00-20:00) της Τρίτης 08/03, καθώς επίσης και των πρώτων πρωινών ωρών (02:00-05:00) της Τετάρτης 09/03/2022

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA