Μενού
  • Α-
  • Α+

Μη αναστρέψιμη θεωρείται η βλάβη που υπέστη ο εγκέφαλος του 6χρονου αγοριού από την Πάτρα που έπεσε από μπαλκόνι την Κυριακή (6/3) στην Νέα Κρήνη Πατρών. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν σχετικά από τους γιατρούς και συμφώνησαν με τη δωρεά οργάνων, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Στον εγκέφαλο του 6χρονου αγοριού είχε αναπτυχθεί σοβαρό εγκεφαλικό οίδημα από το αρχικό διάστημα του τραυματισμού του και γι’ αυτό η κατάσταση της υγείας του θεωρήθηκε εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων βρέθηκαν στο πλευρό του παιδιού από το πρώτο λεπτό της μεταφοράς του από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στο ΠΓΝΠ, προβαίνοντας σε όλες τις ιατρικές πράξεις για την διάσωση του.

Υπενθυμίζεται πως μία εβδομάδα πριν, ο μόλις 2,5 ετών Γιώργος από το Αγρίνιο άφησε την τελευταία του πνοή και οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Το αγοράκι είχε καταπιεί φασόλι και έφραξε ο αεραγωγός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ήταν εγκεφαλικά νεκρός. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA