Μενού
  • Α-
  • Α+

Υστερα από μαραθώνια διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας απεφάνθησαν ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους οι 8 συλληφθέντες που απολογήθηκαν για τα 100 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες από τον Ισημερινό. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους χωρίς την επιβολή όρων. Το φορτίο με την κοκαΐνη δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας φρούτων, τρεις υπάλληλοι, οδηγός και τρεις εκτελωνιστές, ανάμεσα τους μια γυναίκα.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου. Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της εταιρείας αναφέρθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο επρόκειτο να παραληφθεί από άλλον έμπορο. Τα ναρκωτικά ήταν καμουφλαρισμένα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Το φορτίο είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με δρομολόγιο από τη Μάλτα. Εντοπίστηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και ακολούθως τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Τελικώς διαπιστώθηκε η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις εταιρείας που εδρεύει έξω από τη Βέροια. Με εντολή εισαγγελέα, ακολούθησαν οι συλλήψεις των οκτώ εμπλεκομένων προσώπων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA