ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2022 22:10

Πάτρα: Σε Ιταλία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα όργανα του 6χρονου που έπεσε από μπαλκόνι

Δυστυχώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πάτρα: Σε Ιταλία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα όργανα του 6χρονου που έπεσε από μπαλκόνι
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Συγκινεί το παράδειγμα των γονιών του 6χρονου αγοριού που τραυματίστηκε βαριά, πέφτοντας από μπαλκόνι στην περιοχή της Κρήνης Πατρών. Δυστυχώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Οι γονείς του πήραν, μετά από παρότρυνση των γιατρών πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων θα ξεκινήσει νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει γίνει ήδη η απαραίτητη προετοιμασία, ενώ τα μοσχεύματα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Ιταλία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καρδιά και το ήπαρ θα μεταφερθούν στην Ιταλία, οι οφθαλμοί στη Θεσσαλονίκη και οι νεφροί στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΟΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑ ΠΑΤΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ