ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2022 20:29

Θεσσαλονίκη: Γεννήθηκαν τρίδυμα που μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό και μοιράστηκαν τον ίδιο πλακούντα

Το ζευγάρι που απέκτησε τα τρίδυμα κοριτσάκια, δεν είχε κανένα ιστορικό με δίδυμα ή τρίδυμα στην οικογένεια, ενώ η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με αυτόματη σύλληψη και όχι με εξωσωματική

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Γεννήθηκαν τρίδυμα που μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό και μοιράστηκαν τον ίδιο πλακούντα
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Μία σπάνια για τα παγκόσμια ιατρικά δεδομένα γέννηση τριδύμων που μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, Νίκο Παπανικολάου, τα τρίδυμα κοριτσάκια είναι μονοζυγωτικά, φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην ιατρική βιβλιογραφία.

Στην ελληνική βιβλιογραφία δεν αναφέρεται καμία τέτοια γέννα, ενώ στην παγκόσμια μόλις 40-50 περιστατικά. Οι πιθανότητες να συμβεί μία τέτοια κύηση είναι μία στις 100.000. Το ζευγάρι που απέκτησε τα τρίδυμα κοριτσάκια, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό, δεν είχε κανένα ιστορικό με δίδυμα ή τρίδυμα στην οικογένεια, ενώ η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με αυτόματη σύλληψη και όχι με εξωσωματική.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, μία τέτοια κύηση ενέχει πολλούς κινδύνους, διότι, καθώς τα έμβρυα τρέφονται από τον ίδιο πλακούντα, υπάρχει η περίπτωση κάποιο από τα τρία να μην αναπτυχθεί σωστά και να συμπαρασύρει τα άλλα δύο. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο γυναικολόγος, συνήθως τέτοιες κυήσεις δεν εξελίσσονται ποτέ σχεδόν ομαλά και δεν έχουν καλή κατάληξη. Επίσης, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την παρακολούθηση μιας εγκύου που αντιμετωπίζει αυτού του είδους την κύηση, καθώς, αυτού του τύπου οι εγκυμοσύνες, είναι πολύ λίγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΕΝΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ