Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απορρίφθηκαν και έτσι ο Νίκος Κουρής μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον το επίθετο Θεοδωράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσωρινή δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, έδινε το δικαίωμα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη, χωρίς όμως την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε από τον Νίκο Κουρή να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» και να μην επικαλείται πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Διαβάστε ακόμη: Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Ο Μίκης Θεοδωράκης σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι, ήταν βασανιστήριο»

Ωστόσο, έπειτα από δύο αναβολές, η τακτική εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε η απόφαση. Ο Νίκος Κουρής παρέστη μέσω της συνηγόρου του, Φωτεινής Ροζάκη, ωστόσο η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη, λόγω αοριστίας, καθόσον η αιτούσα δεν επικαλείται λόγους που να θεμελιώνουν την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης για την επικαλούμενη προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητάς της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA