Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δυσκολότερη ημέρα της κακοκαιρίας Φίλιππος είναι η σημερινή καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες θα είναι ραγδαία και θα φέρει πυκνή χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ και το κρύο θα είναι τσουχτερό αφού ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν ενώ η αίσθηση για τον άνθρωπο θα είναι ακόμα χαμηλότερη. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος έκανε λόγο για κορύφωση της κακοκαιρίας. «Έτσι λοιπόν από νωρίς κιόλας το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Διαβάστε ακόμη: Συναγερμός για την κακοκαιρία Φίλιππος: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο»

Αναλυτικότερα φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά έντονα η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η κεντροανατολική Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα όσοι αναμένεται να κινηθούν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς είναι πολύ πιθανή η κατά τόπους χρήση τους.

Αν θέλαμε από τα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα να εντοπίσουμε αυτά με τον πιο υψηλό κίνδυνο, θα βάζαμε σίγουρα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την Κρήτη. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα επιδείνωση του καιρού να ξεκινάει πιο νωρίς. Αυτό σημαίνει και εξαιτίας της ξαστεριάς που θα έχει προηγηθεί ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πιο εύκολα και οι χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται πολύ πιο γρήγορα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, αλλά και στα νησιά των βορείων Κυκλάδων και στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κρήτης, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές το πρωί στα βόρεια και στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Νότιας Πελοποννήσου και πιθανόν της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά των προαναφερόμενων περιοχών. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 0 βαθμούς), -3 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 2 βαθμούς), 0 έως 6 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 3 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα χιονόνερου στα παραθαλάσσια και τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια και ανατολικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του νομού από το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ. Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα γύρω ορεινά και τοπικά παγετό τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA