Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό βρίσκεται ο 60χρονος που ομολόγησε την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα, όμως νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για το παρελθόν του με τους αστυνομικούς να ερευνούν ακόμη και υποθέσεις εξαφάνισης προσώπων, τα οποία είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με τον 60χρονο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, οι Αρχές είναι έτοιμες να ζητήσουν τη συνδρομή της Europol για την αναζήτηση δύο συγκεκριμένων ανδρών, ενός Αλβανού κι ενός Βούλγαρου, που ήταν εποχικοί εργάτες στην Ανδραβίδα Κι αυτό γιατί οι εργάτες είχαν διαπληκτιστεί το 2019 με τον 60χρονο και μέσα σε δύο ημέρες εξαφανίστηκαν από την περιοχή. Το περιστατικό συνέβη σε καφενείο οικισμού έξω από την Ανδραβίδα, με τον μετέπειτα δράστη της τετραπλής δολοφονίας να εξαπολύει σε βάρος τους ρατσιστικά σχόλια που αφορούσαν την καταγωγή τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαπληκτισμός και ο 60χρονος να βγάλει όπλο και να τους απειλήσει.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο της Μαλένας - Αποκλείουν την ηπατική ανεπάρκεια

Αμέσως επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το συμβάν έληξε εκεί. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, ο εργοδότης των δύο ανδρών είπε σε ανθρώπους της περιοχής πως ο Βούλγαρος και ο Αλβανός δεν εμφανίστηκαν για δουλειά. Μάλιστα, φέρεται να έφυγαν χωρίς καν να ζητήσουν τα μεροκάματά τους. Την υπόθεση εξαφάνισής του ερευνούν οι αστυνομικοί και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα ζητηθεί η συνδρομή της Europol, προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο εργάτες στις χώρες τους.

Φοβούνταν τον 60χρονο δολοφόνο στην Ανδραβίδα 

Ο 60χρονος δολοφόνος της Ανδραβίδας υποστήριξε στην ομολογία του ενώπιον των δικαστικών λειτουργών πως τσακώθηκε με το ζευγάρι γιατί του χρωστούσε ενοίκια ενώ παράλληλα ενοχλούσε και εκφόβιζε τη μητέρα του που διαμένει στον επάνω όροφο του σπιτιού. Ο 60χρονος σκότωσε το ζευγάρι την ώρα που κοιμόταν, χρησιμοποιώντας ως «σιγαστήρα» ένα μαξιλάρι ενώ τα δύο βρέφη, ενός και δύο ετών, φέρεται να τα στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια.

Το σκοτεινό παρελθόν του, περιγράφει στην ίδια πηγή, ο θείος της πρώτης του συζύγου, Παναγιώτης Βαρβαρέσος, ρίχνοντας φως στις άγνωστες πτυχές του ανθρώπου που, αφού εκτέλεσε το ανδρόγυνο, σκότωσε με τα χέρια του και τα δύο του παιδιά. «Όλοι φοβούνταν τον δολοφόνο. Στα 15 του είχε ρίξει με καραμπίνα σε έναν φίλο του και το 2013 είχε πυροβολήσει επτά φορές έναν άλλον άνδρα, που ευτυχώς έζησε. Επίσης, πυροβολούσε σκυλιά και τα σκότωνε», λέει ο Π. Βαρβαρέσος, αποκαλύπτοντας ότι ο δράστης ήταν βίαιος απέναντι στην πρώην σύζυγό του. «Την ανιψιά μου τη χτυπούσε διαρκώς, ακόμα και δημοσίως, μέσα στον δρόμο, μέχρι που τον χώρισε», τονίζει.

Ο ίδιος ο 60χρονος, αμετανόητος και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος στην απολογία του πως δεν θυμάται πώς σκότωσε τα παιδιά. Για τη δολοφονία του ζευγαριού ισχυρίστηκε πως «όλα έγιναν πάνω στον καβγά επειδή έκοβαν το ρεύμα και το νερό στη μητέρα μου που διαμένει στον πάνω όροφο του σπιτιού…». Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο δράστης οδηγήθηκε στο ξεκλήρισμα της οικογένειας για χρέος 1.000 ευρώ από ενοίκια που του χρωστούσαν.

Τα έβαλε και με τους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Ανδραβίδας

Μετά τη σύλληψή του έβαλε τις φωνές στους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν και κατάσχεσαν 15.000 ευρώ στο σπίτι του, λέγοντάς τους «μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», ενώ, απευθυνόμενος στον αξιωματικό, του είπε: «Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά». «Δεν είχε φίλους, δεν χαμογελούσε ποτέ και όποιος του έφερνε αντίρρηση έβρισκε τρόπο να τον εκδικηθεί. Τον είχαν καταγγείλει γιατί πυροβολούσε σκυλιά, ενώ σκότωνε ακόμα και τα κοκόρια που τον ενοχλούσαν. Εκτός από την ανιψιά μου, πλάκωνε στο ξύλο και τη δεύτερη γυναίκα του, που κι αυτή τον χώρισε για να γλιτώσει από τα χέρια του…», σημειώνει ο Π. Βαρβαρέσος.

Οι γείτονές του θυμούνται με τρόμο πως ο συμμαθητής που είχε πυροβολήσει με καραμπίνα ο δράστης στην ηλικία των 15 ετών ακόμα έχει σκάγια στα πόδια του, ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε θανατηφόρο τροχαίο με δικυκλιστή. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι τον 32χρονο Αρμάντο και την 37χρονη σύζυγό του Μαρία και στη συνέχεια αφαίρεσε τη ζωή των δύο ανυπεράσπιστων παιδιών, φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς τους.

Δεν λέει τίποτα για τη δολοφονία των παιδιών

«Ο 60χρονος δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία των δύο παιδιών», είπε στην ίδια πηγή ο επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ., υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς και το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι “αυτό που έκανα στα παιδιά, δεν συγχωρείται”».

Η άγρια δολοφονία στην Ανδραβίδα αποκαλύφθηκε όταν ο 12χρονος γιος της οικογένειας επέστρεψε στο σπίτι. Αντικρίζοντας νεκρό τον 1,5 έτους αδελφό του, τον πήρε στα χέρια του, βγήκε στον δρόμο και προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή, βάζοντας παράλληλα τις φωνές για να κινητοποιήσει τους γείτονες. «Έκλαιγε και καλούσε σε βοήθεια για να σώσουμε το παιδί. Το κράταγε στα χέρια του. Εμείς δουλεύαμε εδώ στο συνεργείο. Τρέξαμε και βάλαμε το παιδί πάνω στον πάγκο, αλλά ήταν ήδη παγωμένο. Μετά το παιδί φώναζε “είναι μέσα και η μάνα μου”. Έτσι βρήκαμε και τα άλλα πτώματα. Ήταν εργατικοί και ήσυχοι άνθρωποι. Φτωχοί, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα», αναφέρει ο Λευτέρης Μαντζώρος, ιδιοκτήτης συνεργείου.

Μετά την αποκάλυψη του άγριου τετραπλού φονικού, το τρίτο παιδί του ζευγαριού βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά του φυσικού του πατέρα από τον πρώτο γάμο της άτυχης Μαρίας, ο οποίος το πήρε μαζί του στην Αθήνα και στην οικογένειά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA