Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα νέο στοιχείο - σοκ γύρω από την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τους σφυγμούς της μικρής Τζωρτζίνας λίγα λεπτά πριν η μητέρα της καλέσει τους γιατρούς, παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News του MEGA. Σύμφωνα με τη φωτογραφία που έστειλε η ίδια η μητέρα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, «Φως στο Τούνελ», την οποία τράβηξε στις 25 Ιανουαρίου 2021, φαίνεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα παρουσίαζε βραδυκαρδία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ντοκουμέντο οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είχαν πέσει στους 61. Με τη μητέρα να ειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν αιφνίδια και οι θάνατοί τους βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση από τις Αρχές, ήταν εκείνη που έστειλε την επίμαχη φωτογραφία όπου φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη η οικογένεια από τους αυτόκλητους ειδήμονες», λέει ο Απόστολος Λύτρας

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστιάζουν στην εικόνα - ντοκουμέντο της μητέρας, αλλά σε ένα άλλο στοιχείο και συγκεκριμένα στο λεγόμενο τρεντ, δηλαδή στη σύνοψη της κατάστασης της μικρής που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα, μετρώντας τα δεδομένα της καρδιάς και των αναπνοών του παιδιού.

Ωστόσο, 25 λεπτά προτού κληθούν οι γιατροί το παιδί παρουσίαζε σοβαρή βραδυκαρδία για περίπου 15-20 λεπτά χωρίς η μητέρα να έχει ειδοποιήσει κανέναν γιατρό. Το παιδί ξαφνικά έχανε τους παλμούς τους και ξαφνικά επανερχόταν. Σύμφωνα πάντα με το σχετικό εύρημα, αυξάνονται ξαφνικά οι σφυγμοί και οι παλμοί του παιδιού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, γιατροί με τους οποίους μίλησε ο ίδιος, του ανέφεραν ότι «φαίνεται σαν κάποιος να παρεμβαίνει στο σώμα της Τζωρτζίνας, ή κάποιος να πειράζει τις καρωτίδες της». Οι γιατροί μάλιστα απέκλεισαν τις πιθανότητες να είναι παθολογικό αυτό το εύρημα της βραδυκαρδίας από την μια και της απότομης αύξηση των παλμών του παιδιών από την άλλη.

«Δεν ταίριαζε η κλινική εικόνα του παιδιού με τον θάνατο»

Ο πρόεδρος ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων επισήμανε με τη σειρά του πως οι γιατροί βλέπανε πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική εικόνα, με αυτό που βλέπανε να νοσεί και σημείωσε πως έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ,αλλά και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που θα επανελέγξει το ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας, Νίκος Καρακούκης θέλησε να κάνει μία παρέμβαση στην εκπομπή «Live News» αναφορικά με δημοσίευμα περιφερειακής εφημερίδας που ήταν ψευδές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο συντάκτης του.

Ο κ. Καρακούκης δήλωσε στην εκπομπή πως ο ίδιος δεν γνωρίζει την εν λόγω εφημερίδα και ουδέποτε προέβη στη δήλωση που έλεγε πως «κατά 95% το πρώτο παιδί της οικογένειας δεν έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια».

«Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά», τόνισε ο ίδιος και επισήμανε πως όταν βρεθεί κάτι θα ενημερωθεί πρώτα η Αστυνομία, και ύστερα τους δημοσιογράφους, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρερμηνείες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA