Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο φοιτητής Βασίλης Δημάκης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού και είχε προβεί σε απεργία πείνας γιατί δεν του χορηγείτο φοιτητική άδεια, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί κι έτσι σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμφανίστηκε στο πανεπιστήμιο όπου έπρεπε να πάει το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής είχε ηλεκτρονικό βραχιολάκι προκειμένου να λαμβάνει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης: «Λέει ψέματα ο σκηνοθέτης» - Ξεσπά ο Αλί μία μέρα πριν τη δίκη

Ο Βασίλης Δημάκης, γνωστός κι ως «ο ληστής με το Καλάσνικοφ», είναι καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 πήρε απολυτήριο Λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών. Οντας κρατούμενος συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κι αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος μαθητής.

Πήρε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μάλιστα δεύτερος σε κατάταξη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων της χώρας. Μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στον Κορυδαλλό, ώστε να ξεκινήσει τη φοίτησή του την οποία και συνέχισε πετυχαίνοντας ιδιαίτερα υψηλούς βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA