Μενού
  • Α-
  • Α+

Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαφάνιση του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, άφησε η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ανάρτησή της στο Twitter. Η Σοφία Νικολάου έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν περίμενα κάτι άλλο από τους "δικαιωματιστές" του ΣΥΡΙΖΑ. Λούφαξαν τώρα που ο Δημάκης απέδρασε».

Συνέχισε την ανάρτησή της θυμίζοντας την κριτική που της είχε ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν του είχε δώσει άδεια. «Θυμάμαι με πόση αθλιότητα μου είχαν επιτεθεί, επειδή δεν επέτρεψα σε καταδικασμένο για ληστείες να εκμεταλλεύεται προσχηματικά την εκπαίδευσή του. Ουαί υμίν, υποκριτές και… Συριζαίοι».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Διαβάστε ακόμηΛένα Δροσάκη: Ηταν στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη ως μάρτυρας κατηγορίας

Βασίλης Δημάκης: «Ελπίζουμε να είναι καλά» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ανησυχία του στην υπόθεση εξαφάνισης του Βασίλη Δημάκη μετά τις πληροφορίες ότι το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» που του είχε χορηγηθεί προκειμένου να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθεί τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο σταμάτησε να δίνει σήμα, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του. Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το «βραχιολάκι» εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό για αυτήν την απόφαση του».

Παράλληλα ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημειώνει «όχι γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και αδιέξοδο τις προσπάθειες άλλων κρατουμένων να σπουδάσουν ή να ζήσουν σποραδικά, μικρά διαλείμματα ελευθερίας. Αλλά γιατί το «σωφρονιστικό» μας σύστημα θα ερμηνεύσει με αυτόν τον βαθιά συντηρητικό και διεστραμμένο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Θα αδικήσει, θα περιορίσει, θα βασανίσει ακόμα περισσότερο».

«Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια. Αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στην φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν - και πολύ καλά έκαναν - τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα» συμπληρώνει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα «σωφρονιστικό» σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η» προσθέτει.

«Το ποιος τελικά ευθύνεται αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι πρόσφατες εκτιμήσεις και εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, επιστημόνων και έγκυρων δημοσιογραφικών οργανισμών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές» αναφέρει καταληκτικά ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Άφαντος ο Βασίλης Δημάκης

Ο 43χρονος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες και άλλα αδικήματα, θεωρείται δραπέτης από το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Μαρτίου, και αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς «έσπασε» το βραχιολάκι που φορούσε και παραβίασε εκπαιδευτική άδεια που του είχε χορηγηθεί για να παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο, όπου είναι φοιτητής και εξαφανίστηκε.

Ειδικότερα, ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει: Στις, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA