Μενού
  • Α-
  • Α+

Διάχυτη είναι πλέον η αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα θα δοθούν άμεσα από τις δύο παράλληλες έρευνες, την ιατροδικαστική και την αστυνομική που «τρέχουν» ταυτόχρονα και οδηγούν σε σημαντικά ευρήματα. Με δεδομένη την προτεραιότητα που έχει δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που είχαν υπό τη νοσηλεία τους το 9χρονο κορίτσι βοηθούν ιδιαίτερα στην επίλυση του μυστηρίου. 

Μία από αυτές τις καταθέσεις ανήκει σε νοσηλεύτρια της κλινικής του νοσοκομείου στο Ρίο, η οποία αποκαλύπτει μια πτυχή της ιστορίας που πριν από λίγο καιρό είχε μεταφερθεί διαφορετικά από τη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News του MEGA, η μητέρα σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε απαντήσει σχετικά με τις κάμερες στα δωμάτια των νοσοκομείων ότι ο λόγος της ανησυχίας της ήταν ότι φοβόταν μήπως και πέσει θύμα κλοπής καθώς στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας άφηνε συχνά αντικείμενα αξίας, όπως ηλεκτρονικές συσκευές κλπ. Αυτό μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι συνδεόταν με την μεγάλη παρουσία Ρομά στο νοσοκομείο. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πέφτει «αυλαία» στο θρίλερ της οικογένειας Δασκαλάκη - Συνδέθηκαν οι υποθέσεις

Αμέσως μετά άρχισαν τα 9 απανωτά καρδιακά επεισόδια

Αντίθετα με όλα αυτά, όμως, η νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο του Ρίο, έρχεται να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της μητέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα και όταν το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, η μητέρα του παιδιού ήρθε και με ρώτησε προσωπικά εάν στα δωμάτια λειτουργεί κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, αν δηλαδή υπάρχουν κάμερες, προκειμένου να διασφαλίσει τα υπάρχοντά της. Εγώ τότε της είπα ότι δεν υπάρχουν κάμερες στα δωμάτια, όμως, δεν κινδυνεύει να πέσει θύμα ληστείας, αφού το νοσοκομείο λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων του κορονοϊού, είχε αυξημένα μέτρα ασφαλείας και δεν μπορούσε να μπει ο οποιοσδήποτε και οπουδήποτε. Μάλιστα, στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν καν Ρομά εκείνο το διάστημα, ώστε να την κάνει να νιώσει ανασφαλής, όπως δήλωνε».

Και κάπου εκεί, η κατάθεση της νοσηλεύτριας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που η αστυνομία έχει εστιάσει. Πρόκειται για τα 9 απανωτά καρδιακά επεισόδια που ακολούθησαν από την ημέρα που η μητέρα ενημερώθηκε για την απουσία κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Ολα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του παιδιού στο δωμάτιο και κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να εξηγηθεί από τους γιατρούς στη διάρκεια που το παιδί μεταφερόταν στη ΜΕΘ. Εκεί η συμπεριφορά και η εικόνα της ασθενούς ήταν τέτοια που δεν δικαιολογούσε τα περιστατικά. 

Η ανεξήγητη δήλωση για τη... διαίσθηση της Μαλένας

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν και τον θάνατο της Μαλένας. Αναλύοντας τα δεδομένα εκείνης της περιόδου αλλά και από τις συνεντεύξεις των γονέων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, συγκεκριμένα τη δήλωση της μητέρας ότι η μικρή είχε ζητήσει να φύγει ο πατέρας της από το νοσοκομείο, έχοντας ίσως την αίσθηση του επικείμενου θανάτου της, οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός πως ένα τρίχρονο παιδί δεν μπορεί να έχει τέτοια αίσθηση. Η δήλωση αυτή της μητέρας έχει μπει στο μικροσκόπιο, με τις Αρχές να εξετάζουν όλο το διαθέσιμο υλικό. Οπως για παράδειγμα και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο που έκανε εκείνο το διάστημα και η μητέρα και ο πατέρας γύρω από τα αίτια της καρδιακής ανεπάρκειας. 

Ερωτηματικά για την πιθανότητα αγωγής κατά του νοσοκομείου «Ελπίς»

Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε και σε μία κίνηση που οι γονείς φέρονται να έχουν προβεί και η οποία εφόσον ισχύει, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει σε επαφή με δικηγόρο των Αθηνών, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει στον Τύπο, συζητώντας για μια πιθανή αγωγή κατά του νοσοκομείου «Ελπίς». Με δεδομένο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι γονείς των παιδιών «εξυμνούσαν» το συγκεκριμένο νοσοκομείο για το ενδιαφέρον και το επίπεδο νοσηλείας που τους παρείχαν, δεν δικαιολογεί μια αγωγή που θα έχει κύρια απαίτηση την οικονομική αποζημίωση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA