Μενού
  • Α-
  • Α+

Για νέα κύματα πυκνών χιονοπτώσεων τις επόμενες ώρες αλλά και νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, για την Αττική αναμένεται ένα ισχυρό χιονοκύμα από τις 8 σήμερα το βράδυ, ενώ επισημαίνει πως ο καιρός από την Πέμπτη και μετά δεν θα θυμίζει τίποτα από τη βαρυχειμωνιά που είναι σε εξέλιξη, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 20 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«ΝΕΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΥΚΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ - ΗΜΕΡΕΣ

Με τα χιόνια να κάνουν πλέον την εμφάνισή τους ακόμη και σε πεδινές περιοχές του νομού Αττικής όπως πολύ σωστά είχαμε ενημερώσει εδώ και ημέρες, κυλούν οι τελευταίες ώρες με το προχωρημένο της εποχής όμως να δυσκολεύει τις χιονοστρώσεις τουλάχιστον στις πιο χαμηλού υψομέτρου περιοχές. Η κακοκαιρία όμως δεν έχει ολοκληρώσει τη δράση της και μάλιστα αναμένονται έντονα φαινόμενα συνοδεία πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μέχρι και τα μέσα της νέας εβδομάδας.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Οι πολικές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας και καθώς αυτές αλληλεπιδρούν με θαλάσσιες εκτάσεις του Αιγαίου, θα συνεχίσουν να δημιουργούν χιονοκύματα τα οποία θα επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που "βλέπουν" προς το δυτικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μια περιοχή από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο το βράδυ αναμένουμε κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις με ένα ενδεικτικό υψόμετρο για τις ηπειρωτικές περιοχές τα 200 με 300 μέτρα και πάνω και για την περιοχή της Κρήτης τα 500 περίπου μέτρα και πάνω.

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε ένα ισχυρό χιονοκύμα να επηρεάσει περιοχές προς τα βορειοδυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα πιθανόν και κεντρικές περιοχές από τις 8 με 9 το βράδυ σήμερα και μέχρι περίπου τις 1 με 2 τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε σε μια υποχώρηση των φαινομένων για να έχουμε και πάλι κατά περιόδους πυκνά χιονοκύματα από τις 4 με 5 τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα περίπου και με έμφαση τα ανατολικά, βόρεια αλλά και νότια τμήματα. Ενδεικτικό υψόμετρο χιονοπτώσεων για το νομό Αττικής τα 200 με 300 μέτρα περίπου και πάνω.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ

Βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να σχηματιστεί μέσα στην Τρίτη προς το νότιο -νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει και πάλι επιδείνωση του καιρού σε περιοχές που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ

Σε αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας θα δούμε αρκετές βροχές και καταιγίδες προς το νότιο - νοτιοανατολικό Αιγαίο, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 περίπου μέτρα και πάνω, αλλά και πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τον παγετό να επιμένει τη νύχτα και το πρωί. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής με τις χιονοπτώσεις να αφορούν περιοχές με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 με 400 μέτρα και πάνω και με έμφαση περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

ΗΠΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Και για να κλείσουμε ευχάριστα να τονίσουμε ότι από Πέμπτη και μετά ο καιρός δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να βιώσουμε τις επόμενες 72 ώρες περίπου με την ηλιοφάνεια να παίρνει το πάνω χέρι "εκτοξεύοντας" τον υδράργυρο κοντά στους 20°.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε την πορεία των βροχοπτώσεων - χιονοπτώσεων για τα κύματα κακοκαιρίας που αναμένουμε.

Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA