Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον ορισμό τεσσάρων πραγματογνωμόνων που θα ερευνήσουν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου παρασκευής εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ στην Ιτέα Γρεβενών που στοίχισε την ζωή σε τρεις εργαζόμενους, προχώρησαν οι αρχές μετά την εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους συγγενείς πως θα πρέπει να δώσουν δείγματα DNA για να ταυτοποιηθούν ευρήματα από τους τρεις εργαζόμενους που δεν είναι αναγνωρίσιμα. 

Την ίδια στιγμή παραμένουν στο σημείο το κλιμάκιο του τμήματος εκρηκτικών ΤΕΕΜ της Αστυνομίας από την Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας δείγματα από το χώρο ενώ παράλληλα ελέγχουν για υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που πιθανώς θα δημιουργούσαν θέματα ασφαλείας στα συνεργεία που θα εργαστούν τις επόμενες ημέρες. Με drone σάρωσαν αρκετές φορές τον χώρο ενώ στελέχη της εταιρίας έδωσαν στοιχεία αλλά και χάρτες με τα υλικά που είχε ο χώρος της παραγωγής όπου σημειώθηκε η έκρηξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ. 

Διαβάστε ακόμη: Γρεβενά: Η αστυνομία αναλαμβάνει την έρευνα για την έκρηξη στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ

Το πρωί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης καθώς και δύο σκαπτικά μηχανήματα που έστειλαν τόσο ο δήμος όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για να βοηθήσουν στην μετακίνηση των διάσπαρτων μπάζων αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι λήψεις δειγμάτων. Στο χώρο του εργοστασίου παραμένουν τα δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα και την Λάρισα.

Ορίζονται πραγματογνώμονες

Στο μεταξύ, στον ορισμό τεσσάρων πραγματογνωμόνων που θα ερευνήσουν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου προχώρησαν σήμερα οι Αρχές μετά την εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία προκειμένου να δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στους πραγματογνώμονες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA