Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην απόφαση της περεταίρω χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού προέβη η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας, ήταν τα self test στα σχολεία να μειωθούν από δύο την εβδομάδα σε ένα. Ετσι, οι γονείς στην επόμενη διανομή των self test που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 1η Απριλίου θα προμηθευτούν ένα self test και όχι δύο όπως γινόταν μέχρι τώρα για τους μαθητές

Επίσης, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100% της χωρητικότητάς τους με το μέτρο αυτό να ξεκινάει από το προσεχές Σάββατο (26/3). 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα, εστιάζοντας στην περεταίρω άρση των μέτρων που πρωταρχικά θέματα τις μάσκες και την κατάργηση ή μη του πιστοποιητικού εμβολιασμού με έναρξη από την 1 Απριλίου. Εφόσον, ληφθεί το τελευταίο μέτρο, αυτό θα αφορά στο διάστημα από την 1 Απριλίου έως και τις 31 Αυγούστου και εφόσον δεν υπάρξουν επιδημιολογικές ανατροπές.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η Moderna ζητά έγκριση για τη χορήγηση εμβολίου σε νήπια

Καταργείται και το πρόστιμο των 100 ευρώ

Παράλληλα όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ωστόσο πως «θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου και το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA