Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχητικές διαστάσεις συνεχίζει να παίρνει η κατάσταση στα σχολεία σε ό,τι αφορά στον σχολικό εκφοβισμό με τα θύματα πλέον να μην μένουν απαθή, όπως αποδεικνύεται από την παρακάτω είδηση που βγήκε στο προσκήνιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε στον χώρο του σχολείου έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο μαθητής Γυμνασίου στον Γέρακα δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου ενώ φαίνεται να τον είχαν παρενοχλήσει και στο παρελθόν. Οπως είπαν μαθητές του σχολείου στους γονείς τους το συγκεκριμένο παιδί είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και στην διάρκεια του διαλείμματος.

Γονέας ανέφερε: «αν χθες το παιδάκι αυτό χθες την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε, εγώ σαν μάνα; Τι θα έκανε το σχολείο τι θα είχε να μου πει; Αφού σχόλασαν τα παιδιά, γύρω στις 15:30 πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σας τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο σχολείο. Ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι είχε γίνει ποια ενημέρωση είχανε εμείς από το σχολείο για ένα τόσο περιστατικό».

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα εντόπισε το αεροβόλο όπλο στο σπίτι του νεαρού. Σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο.

Ο 13χρονος μαθητής της Α' Γυμνασίου κουβαλούσε μαζί του το αεροβόλο γιατί ένιωθε απειλή από μεγαλύτερους μαθητές. Είχε δεχθεί άγριο bullying από μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον είχαν ενημερώσει το σχολείο για την βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν με το σχολείο όμως να μην προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες. Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν και το παιδί ένιωσε ότι έπρεπε να προστατευτεί μόνο του. Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γονιών πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύλλογος διδασκόντων πρόκειται να συνεδριάσει και προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA