ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2022 21:26

Κορονοϊός – Λινού: Συζητήσεις για μετάλλαξη που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της Δέλτα και της Ομικρον

Για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης του κορονοϊού η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά της Δέλτα και της Ομικρον αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός – Λινού: Συζητήσεις για μετάλλαξη που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της Δέλτα και της Ομικρον
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης του κορονοϊού η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά της Δέλτα και της Ομικρον αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού. Οπως είπε, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία γενική αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο έχει ξεκινήσει μία συζήτηση στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία πρόσφατα και στην Ινδία για το τι συμβαίνει και δεν μειώνονται τα κρούσματα και επίσης να αυξάνονται αυτά με τα ήπια συμπτώματα.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μία αγωνία μήπως και υπάρχει ήδη μία νέα μετάλλαξη, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. «Έχουν υπάρξει συζητήσεις πρόσφατα για έναν συνδυασμένο είδος του ιού, που συνδυάζει τα χειρότερα χαρακτηριστικά, της Δέλτα και της Όμικρον. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα επιβεβαιωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού μιλώντας στο MEGA. Ολοκληρώνοντας, επισήμανε πως είναι σημαντικό να προσέξουμε ποια μέτρα θα κρατήσουμε και ποια όχι, με την ίδια να λέει πως επιθυμεί να μείνει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και σε όσους δεν είναι εφικτό αυτό, να υπάρχει μειωμένη πληρότητα.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ