Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει τελείως τις συνήθειές του στο φαγητό ο Ελληνας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αλλάζουν, επίσης, οι επιχειρήσεις τους καταλόγους με τα προϊόντα που προσφέρουν στους καταναλωτές λόγω της αύξησης στην τιμή του ηλιελαίου, όπως τονίζουν οι καταστηματάρχες. «Φτάσαμε να αγοράσουμε 32,5 ευρώ το δεκάλιτρο το ηλιέλαιο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας της εστίασης στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τον οποίο το πρώτο «θύμα» θα είναι το σουβλάκι από το οποίο «οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν τις πατάτες».

Διαβάστε ακόμηΣκέψεις να κόψουν τα τηγανητά οι ταβέρνες - Ηλιέλαιο ούτε για δείγμα

Δεύτερο «θύμα» λόγω των αυξημένων τιμών στο ηλιέλαιο, είναι πιθανόν να είναι τα τηγανητά καλαμαράκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια, καθώς το τηγάνισμα φαίνεται πως θα γίνει η πιο ακριβή διαδικασία σε μια κουζίνα. «Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή να βρούμε εναλλακτικές. Εμείς να ανεβάσουμε (σ.σ. τις τιμές) αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει», σχολιάζουν άλλοι επιχειρηματίες της εστίασης.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι συνάδελφοί τους έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλούν για λίγο ηλιέλαιο, προκειμένου να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, καθώς η αγορά σημαντικών ποσοτήτων έχει διαγραφεί από τις επιλογές τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «στα 6 τηγανίσματα θέλω 3,5 ευρώ για να τηγανίσω μια μερίδα».

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου» τονίζει στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης. Οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί ραγδαία όπως προσθέτει ο κ. Κουφίδης ενώ δεν υπάρχει ούτε δείγμα στα σούπερ μάρκετ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA