Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια δυσάρεστη έκπληξη γνώρισαν οι καταναλωτές που πήγαν την 25η Μαρτίου στις ψαροταβέρνες για το πιάτο της επετείου, τον μπακαλιάρο, καθώς διαπίστωσαν ότι οι τιμές στα τηγανητά φαγητά έχουν αλλάξει σημαντικά. Η έλλειψη του ηλιέλαιου και η αύξηση της τιμής του έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες στην απόφαση να ανεβάσουν τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς από 14 ευρώ που έπαιρναν τα 10 λίτρα, πλέον το αγοράζουν στα 36.

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι αιτήσεις

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που παρουσίασε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών, όπου η ιδιοκτήτρια μίας ταβέρνας αποκάλυψε πως από 3 ευρώ, έχει πάει την τιμή της τηγανητής πατάτας στα 4 ευρώ. Κοινώς υπήρξε μία αύξηση της τάξεως του 33% ενώ αναμένεται να υπάρξουν και νέες αυξήσεις τις επόμενες μέρες.

Γι' αυτό και αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με πατάτες φούρνου, πατατοσολάτα και σκορδαλιά, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ενδεικτικά οι τιμές που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

  • Καλαμαράκια τηγανητά: Από 6,9€ στα 7,4€
  • Κολοκυθάκια τηγανητά: Από 3,9€ στα 4,9€
  • Κολοκυθοκεφτέδες: Από 4,9€ στα 5,9€

Ιδιοκτήτες ταβερνών, μάλιστα, καταγγέλλουν ότι συνάδελφοί τους έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν για λίγο ηλιέλαιο, προκειμένου να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, καθώς η αγορά σημαντικών ποσοτήτων διαγράφηκε από τις επιλογές τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «στα 6 τηγανίσματα θέλω 3,5 ευρώ για να τηγανίσω μια μερίδα».

Ακτίδες αισιοδοξίας για το σουβλάκι 

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελικούση, οι αυξήσεις δεν θα κάνουν το σουβλάκι απαγορευτικό είδος για τον κόσμο καθώς ένα μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων θα απορροφηθεί από τους επαγγελματίες που δεν θέλουν να χάσουν πελατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιοχές της Αττικής η τιμή στο σουβλάκι, και συγκεκριμένα στο τυλιχτό, έχει συγκρατηθεί κάτω από τα 2,8 ευρώ. Άλλοι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι το τυλιχτό σουβλάκι έχει ήδη «καβαλήσει» τα 3 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA