Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου ένας μήνας έμεινε για το Πάσχα και τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών. Γονείς, μαθητές και καθηγητές περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα που μετά από δύο χρόνια πανδημίας αναμένεται να είναι με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. 

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου. Έτσι, τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου. Η τελευταία Παρασκευή δηλαδή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους στις 2 Μαΐου, με τα μαθήματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετά την Κυριακή του Πάσχα 

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει φέτος μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα 2022, δηλαδή στις 25 Απριλίου. Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, κάποιες φορές η γιορτή είναι σταθερή στις 23 Απριλίου, ωστόσο, επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν μπορεί να γιορταστεί πριν από την Ανάσταση του Χριστού. Έτσι, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Κυριακή του Πάσχα, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA