Μενού
  • Α-
  • Α+

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν τα δυο από τα τρία ως φερόμενα θύματα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου κρίνοντας ότι οι καταγγέλλουσες θα νιώθουν έτσι πιο άνετα να αναφερθούν σε λεπτομέρειες. Αντιθέτως, υπέρ της απόρριψης του σχετικού αιτήματος είχε ταχθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας πως «οι καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και οι καταθέσεις των δυο καταγγελλουσών. Δεν θα τις υποβάλει σε περαιτέρω θυματοποίηση η δημόσια κατάθεσης τους. Είτε γίνει δημόσια είτε κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν δημοσιεύματα».

Διαβάστε ακόμη: Αθήνα: Εξέδιδαν 19χρονη που κρατούσαν με τη βία μαζί με το μωρό της έως 30 φορές τη μέρα

Σε ό,τι αφορά στις καταγγέλλουσες που ζήτησαν να κλείσουν οι πόρτες του δικαστηρίου, πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον βιασμό που φέρεται να υπέστη το 2008, και η έτερη είναι η καταγγέλλουσα για απόπειρα βιασμού το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε διακόψει ύστερα από την λογομαχία ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών. Ολα ξεκίνησαν από την τοποθέτηση μιας εκ των δικηγόρων του ηθοποιούΚικής Μπακιρτζίδου που αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών. «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η κυρία Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους. «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλέξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA