Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά σε χαράδρα στην περιοχή Σάρες στην Σάμο, όπου έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των επίγειων μέσων, ενώ το απόγευμα ένας ηλικιωμένος προσήχθη στην Αστυνομία ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμη: Πατήσια: 17χρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από το σχολείο στη Γκράβα

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης στη θέση «Νεράκι» πάνω από το Δημοτικό Διαμέρισμα των Βουρλιωτών, δεν απειλεί πλέον την Μονή Βροντά (Βροντιανή). Ωστόσο, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί. Για προληπτικούς λόγους, μάλιστα, η Πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση των Βουρλιωτών. Στην περιοχή πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και είναι πλέον αδύνατη η συνδρομή εναέριων μέσων.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA