Μενού
  • Α-
  • Α+

Με επαναστατικά τραγούδια, στίχους του Γιάννη Ρίτσου, αντιπολεμικά μηνύματα καλλιτεχνών και μικρό αριθμό των ουκρανικών σημαιών - που συζητήθηκε έντονα στο Twitter - σημαδεύεται η συναυλία ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και παρουσία εκατοντάδων πολιτών που ήθελαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.  «Όχι στην εισβολή του Πούτιν. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό» γράφει ένα από τα πανό που κρατούσαν μερικοί από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο σημείο. Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρώτος τραγουδιστής που άνοιξε τη συναυλία ήταν ο Χρήστος Θηβαίος, ενώ ακολούθησε ο Μανώλης Μητσιάς με αντιπολεμικό μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στη συναυλία. Μέσα σε 2 ώρες από τη σκηνή πέρασαν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Νεφέλη Φασουλή, Πάνος Δρακόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Εισβολέας, Πάνος Παπαϊωάννου, Κώστας Καλδάρας, με τους περισσότερους να είναι λιτοί και να φωνάζουν «Οχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Η Τάνια Τσανακλίδου φώναξε «το νέο σύνθημα είναι μέχρι εδώ». Πριν τον Γιώργο Νταλάρα, που είπε πρώτος πως η απουσία αναφοράς της Ουκρανίας από την αφίσα της συναυλίας ήταν λάθος, προηγήθηκε η απαγγελία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Ποτέ πια Χιροσίμες», ενώ μετά ακολούθησε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με πεντάλεπτο σταντ απ αναφερόμενος στη «ρωσική συναυλία που πίσω από τη σκηνή πίνουν βότκες, στη Σάσα Σταμάτη με τους μπράβους της και στα ρούβλια που θα πληρωθούν». Θερμό ήταν το χειροκρότημα για τη Νατάσα Μποφίλιου που δέχτηκε αντιδράσεις τις ημέρες που πέρασαν για την προηγούμενη συναυλία που είχε δώσει το «παρών». «Δεν τα βάζουν με την ειρήνη. Τα βάζουν με όσα έρχονται μαζί με την ειρήνη, που είναι η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο twitter, η συναυλία, ήταν δεύτερο trend με τους μεν να υποστηρίζουν την προσπάθεια που επετεύχθη στα Προπύλαια για το μήνυμα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό και τους δε να καταδικάζουν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσίας. 

Στη συναυλία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Πάνος Παπαιωάννου, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell και Sugahspank.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA