Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι έρευνες για τη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τελευταίου από τα τρία παιδιά που εξέπνευσε αιφνιδίως στην Πάτρα. Η λύση του γρίφου για τον θάνατο του παιδιού ενδέχεται να βρίσκεται στην τροπονίνη, που ανιχνεύτηκε κατά πληροφορίες, αυξημένη κατά 32 φορές. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, το συγκεκριμένο εύρημα είναι ενδονοσοκομειακό, γεγονός που σημαίνει πως κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας «έλαβε χώρα κάποιο γεγονός που προκάλεσε βλάβη στο μυοκάρδιο και αυξήθηκε η τροπονίνη». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει πως η τροπονίνη στην Τζωρτζίνα ήταν 485, τη στιγμή που ο μέσος όρος είναι 0 – 15. «Το καρδιακό έμφραγμα όπως ορίζεται τυπικά, είναι αιτία σε ενήλικες, όχι σε παιδάκια. Στα παιδάκια αυξάνεται για άλλους λόγους (σ.σ. τροπονίνη). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδυαστεί με τη νοσηλεία. Μπορεί να μας δώσει την αιτία θανάτου» είπε ο κ. Γαλεντέρης στον ALPHA και επεσήμανε πως έχει ενδιαφέρον να «καταλάβουμε γιατί ζητήθηκε αυτή η εξέταση, γιατί δεν ζητείται. Συνεπώς για την αιτία θανάτου θεωρώ πως θα παίξει τεράστιο ρόλο για ποιο λόγο προκλήθηκε αυτή η αύξηση». 

Πάτρα: Τα πέντε ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις οι αστυνομικοί 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο των παιδιών. Στην περίπτωσης της Τζωρτζίνας η έρευνα είναι σύνθετη διότι λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο το 2021 που της είχε προκαλέσει εγκεφαλοπάθεια. Οι επιστήμονες του ΑΠΘ καλούνται να δώσουν απαντήσεις υπό την καθοδήγηση του καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, Νίκου Ράικου καθώς διερευνούν τον ποσοτικό έλεγχο στα δείγματα για να δοθούν απαντήσεις τόσο για την τροπονίνη όσο και για άλλα ευρήματα που μπορεί να προκύψουν. 

Οι αστυνομικοί ψάχνουν απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα προκειμένου να διαπιστωθεί τις ακριβώς συνέβη στην Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με τον ALPHA, έχουν επικεντρωθεί στο τι ακριβώς συνέβη τα τελευταία 60 λεπτά ζωής του παιδιού αναφορικά με τα παρακάτω: 

  1. Ποιοι και πότε μπήκαν στο δωμάτιο (γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς)
  2. Ποια ήταν η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας (εμφάνισε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο)
  3. Τι φάρμακα έλαβε (αν υπάρχουν φάρμακα που επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας της)
  4. Τι έφαγε 
  5. Ποια ήταν τα τελευταία λόγια της Τζωρτζίνας 

Πάτρα: Κανένα γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε ο γονιδιακός έλεγχος στην οικογένεια και δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το MEGA, αρχικά εξετάστηκε αν υπάρχουν γονίδια που μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα. Συνολικά εξετάστηκαν σχεδόν 1.000 γονίδια και το πόρισμα του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στα παιδιά, κάτι που αναμένεται να είναι καθοριστικό για την υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA