Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σαϊντού Καμαρά είναι ο αριστούχος μαθητής που ζητεί μόνο να παραμείνει στην Ελλάδα. Σήμερα, μάλιστα, ο μαθητής της Γ' Λυκείου πέρασε την πόρτα του Περιφερειακού Συμβουλίου Προσφύγων, καθώς επανεξετάζεται το αίτημά του για παραμονή στη χώρα μας. 

Διαβάστε ακόμηΦωτιά στη Σάμο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης από την Πυροσβεστική

Αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να δείξουν τη στήριξή του στον Σαϊντού Καμαρά. Με πλακάτ και συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού», έδωσαν δυναμικά το «παρών» με στόχο να ικανοποιηθεί το αίτημα του παιδιού από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα στα 15 του. 

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε ο Σαϊντού συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια. 

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες 10 ημέρες, για το αν τελικά ο Σαϊντού Καμαρά θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν θα απελαθεί. Ομως, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη, με τον Σαϊντού Καμαρά δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του πρόσφυγα που ήρθε στην Ελλάδα και αρίστευσε στο σχολείο του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA