Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έφτασαν στην Πάτρα το μεσημέρι της Τετάρτης κάτω από άκρα μυστικότητα και μετά την αποκάλυψη ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε κεταμίνη. Αναφορικά με την ουσία κεταμίνη, ο Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις βιασμού, καθώς μέσω αυτού κάμπτονται οι αντιστάσεις του ατόμου και πέραν των καρδιολογικών προβλημάτων, δημιουργεί και αμνησία, κενά μνήμης, συμπεριφοράς  «και μπορεί να μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα εντελώς άβουλο ον». Σημείωσε πως έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού. Στη συνέχεια υποστήριξε πως στην περίπτωση που η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τρίτο παράγοντα έγινε σε υγρή μορφή και ενέσιμα στον ορό του παιδιού.

Διαβάστε ακόμη: 6 mg ανά λίτρο η ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Θάνος Ασκητής: Φάρμακο που σε «φτιάχνει» η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι μία ουσία γνωστή ως αναισθητικό ναρκωτικό. Ανακαλύφθηκε γύρω στο 1962 στη Μεγάλη Βρετανία και χορηγήθηκε κυρίως στον πόλεμο του Βιετνάμ. «Είναι ένα ψυχοτρόπο φάρμακο, που χορηγείται ευρέως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό για χειρουργική επέμβαση ζώων», είπε ο κ. Ασκητής.

«Είναι ένα φάρμακο που σε «φτιάχνει», είναι ψυχεδελική ουσία. Οι Αμερικάνοι το χρησιμοποίησαν ευρέως σε στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί ως καταπραϋντικό φάρμακο, το οποίο δόθησε με μεγάλες δόσεις και έγινε ναρκωτικό», είπε ο κ. Ασκητής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χορήγηση μεγάλων δόσεων κεταμίνης είναι δυνατόν να δημιουργήσει ανησυχία, ταχυκαρδίες και καταστολή.

Λέων: Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο

Ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μίλησε για το θρίλερ γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Μάλιστα, ανέφερε: «Οταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Για όλους τους συναδέλφους ήταν μεγάλο στοίχημα. Πολλοί συνάδελφοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και γι' αυτό έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Να ξέρουν οι Ελληνες πολίτες ότι κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA