Μενού
  • Α-
  • Α+

Οσες αστυνομικές ταινίες και αν έχει δει η Ρούλα Πισπιρίγκου με κατηγορούμενους να προσπαθούν να «ξεφύγουν» τις ερωτήσεις των Αρχών, όσο και αν έχει προετοιμάσει τον εαυτό της για ένα σκληρό πόκερ απέναντι στους αξιωματικούς, η σημερινή (30/3) βραδιά θα είναι δύσκολη για την ίδια. Γιατί μπορεί να μην περιλαμβάνει τη διαδικασία απολογίας ή κατάθεσης, ωστόσο, οι αστυνομικοί που θα περάσουν όλο το βράδυ δίπλα της για να την επιτηρούν μιλούν μαζί της, προσπαθώντας να αποσπάσουν το παραμικρό γύρω από την υπόθεση. Η δικογραφία, που σχηματίστηκε εναντίον της, δεν περιέχει ομολογία της, καθώς η ίδια έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν ήδη να πιάσουν τις πρώτες συζητήσεις μαζί της, αφού απόψε διανυκτερεύει στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο, η ίδια παραμένει «μουγκή» σε κάθε ερώτηση που της κάνουν.

Η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα θα ζήσει μια διαφορετική εμπειρία από όσες γνώριζε μέχρι σήμερα, καθώς θα βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τους εγκληματολόγους του Ανθρωποκτονιών στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, εκεί που οι ώρες μέχρι το ξημέρωμα θα κυλούν μαρτυρικά. Κύκλοι της αστυνομίας ανέφεραν πως ακόμη και οι συνάδελφοί τους που έχουν δει τα πιο στυγερά εγκλήματα, προσπαθούν να καταλάβουν πώς μια γυναίκα έφθασε στο σημείο να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αστυνομικοί προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας και ήδη οι έρευνες γύρω από την υπόθεση την... ξεψαχνίζουν και για τις άλλες δύο κόρες της, οι θάνατοι των οποίων μπήκαν στο αρχείο. Με ένα τόσο «βαρύ» κατηγορητήριο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχουν προετοιμαστεί για όλα απέναντι στην 33χρονη μητέρα. Στη ΓΑΔΑ έχουν στήσει ένα ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για να περάσει η Πισπιρίγκου τη νύχτα κάτω από τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, προσπαθώντας να αποτρέψουν ακόμη και το πιο δυσάρεστο σενάριο που θα ήταν το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να βλάψει τον εαυτό της.

Ετσι, δύο έμπειροι αστυνομικοί θα βρίσκονται όλο το βράδυ στο ίδιο δωμάτιο που κρατείται η Πισπιρίγκου με σαφή εντολή να μην την αφήσουν καθόλου μόνη, ενώ για τη μεταφορά της την Πέμπτη στα δικαστήρια θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο αποδοκιμασιών από κόσμο που αναμένεται να βρεθεί στα δικαστήρια. Το εξαγριωμένο πλήθος, άλλωστε έκανε την πρώτη του εμφάνιση σήμερα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και στην αστυνομία γνωρίζουν ότι το κοινό αίσθημα ζητάει εκδίκηση! 

«Θα ομολογήσει η Πισπιρίγκου και τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών»

Λίγο νωρίτερα, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στο Star και αναφέρθηκε στις πολύκροτες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα: «Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά πιστεύω μετά από 8-10 ώρες θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη, αλλά και πώς θανάτωσε τα άλλα δύο παιδιά». Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, γεγονός που οδήγησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ. «Κοντός ψαλμός αλιλούια. Είναι η αρχή του τέλους αυτού του δράματος και να δούμε αν έγιναν μόνο από αυτή. Ποιος της χορήγησε την κεταμίνη; Είναι μια ναρκωτική ουσία που γίνεται τοξική με την υπερδοσολόγια» συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος. 

Ετσι έφτασε η ΕΛΑΣ στη λύση του μυστηρίου με την Πισπιρίγκου

Μετά το εύρημα της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε άμεσα σε άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία στην μητέρα των παιδιών. Η δίωξη για ανθρωποκτονία που άσκησε η Εισαγγελία αφορά μόνο τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Οπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση «...από τη στιγμή που υπάρχουν δεδομένα για το τρίτο παιδί, είναι βέβαιο πως η μητέρα θα αναγκαστεί να μιλήσει και για τα άλλα δύο παιδιά». Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει πλέον το βλέμμα των ερευνών της στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, τη Μαλένα και την Ιριδα προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία που θα «δέσουν» τις τρεις υποθέσεις.  

Πώς όμως οδηγήθηκαν μέχρι εκεί οι εξελίξεις; Ολο αυτό το διάστημα οι έρευνες της αστυνομίας σε Αθήνα και Πάτρα «έτρεχαν» παράλληλα με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των ιατροδικαστών που είχαν αναλάβει την υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη μικρή Τζωρτζίνα το οποίο να περιέχει τις ουσίες που βρέθηκαν στην τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού.

Αυτό ήταν και το βασικό στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση του θανάτου του 9χρονου κοριτσιού και να αναμένουν πια και τυπικά το ένταλμα για τη σύλληψη της μητέρας. Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την έρευνα για τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέθεσε και εκείνος για τις ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του παιδιού πως «ήταν τελείως παράταιρες με την ασθένειά του». Εξάλλου, όπως προέκυψε από τις έρευνες γύρω από τη συγκεκριμένη ουσία, οι Αρχές «έδεσαν» την υπόθεση όταν τους μεταφέρθηκε από τους γιατρούς πως η κεταμίνη δίνεται για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και ότι είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Κάπου εκεί γράφτηκε και ο επίλογος της αστυνομικής έρευνας που βέβαια για να φτάσει στη σημερινή εξέλιξη προηγήθηκε μια μακρά διαδικασία με καταθέσεις κάθε νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε το παιδί. 

Τα άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονται στο «κάδρο»

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα της μητέρας μπήκαν στο «κάδρο» των ερευνών. Οπως μετέδωσε το Mega, εξετάζεται, επίσης και άλλο περιστατικό που αφορούσε σε πρόβλημα υγείας της μικρής Τζωρτζίνας, όταν είχε παρουσιάσει καρδιακό επεισόδιο, το οποίο οδήγησε στην εγκεφαλική βλάβη της τον Απρίλιο του 2021.

Το ρεπορτάζ του καναλιού ανέφερε εξάλλου, πως εξετάζεται τότε το κορίτσι να είχε μπει χωρίς ουσιαστικό λόγο στο νοσοκομείο και να υπέστη αιφνιδιαστικά καρδιακή ανακοπή πάλι υπό τις ίδιες συνθήκες. Δηλαδή, η μητέρα είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο, είχε ψάξει αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο, είχε ειδοποιήσει αργά τους γιατρούς για να επέμβουν και να σώσουν την Τζωρτζίνα, το οποίο και κατάφεραν και είχε υπάρξει επίκληση καρδιολογικού προβλήματος το οποίο δεν διαπιστώθηκε ποτέ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA