Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κύμα αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος της χώρας αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου αλλά και αύριο Παρασκευή. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, ισχυροί νοτιάδες και λασποβροχές

Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η συγκέντρωση σκόνης αναμένεται να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τα 100 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αθήνα να φθάνει τα 300, ενώ στην Κέρκυρα να προσεγγίζει τα 500.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA