Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την τροπή που πήρε η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (4/4) μετά τη σύλληψη της και τη δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οι αποκαλύψεις έφεραν την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα και την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέλαβε ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου, σύμφωνα με το STAR.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης, θα βρεθεί και πάλι στο γραφείο τις ανακρίτριας στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως έγινε και σήμερα το βράδυ, καθώς θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να κάνει κακό στον αυτό της. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιριγκου και κατά τη συνομιλία τους φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Είμαι αθώα, δεν έχω κάνει τίποτα», φέρεται να του είπε με το δικηγόρο να της επισημαίνει: «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Ο κ. Λύτρας είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, πριν από τρεις εβδομάδες, στις 9 Μαρτίου με την ανακοίνωση τότε να σημειώνει μεταξύ άλλων πως: «Το δικηγορικό μας Γραφείο έλαβε εντολή από την κυρία Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της».

Η δήλωση του Απόστολου Λύτρα

«Ανέλαβα τη νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» ήταν η επίσημη δήλωση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA