Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρούσα στις γειτονιές όταν πέφτει το σκοτάδι είναι ξανά η Χρυσή Αυγή την ώρα που οι 12.746 σελίδες της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που καθαρογράφηκε, αποκαλύπτουν σε όλες τις διαστάσεις της τη δράση της ως εγκληματική οργάνωση

Διαβάστε ακόμη: Χρυσή Αυγή: Αυτή είναι η ιστορική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση σε 12.746 σελίδες

Το σύνθημα, «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», ακούγεται και γράφεται στους τοίχους από νεαρά μαυροντυμένα μέλη της οργάνωσης, που προειδοποιούν ότι «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», χωρίς να διστάζουν να εκτοξεύσουν νέες απειλές, «…ακόμα δεν γλιτώσατε απ’ τη Χρυσή Αυγή». Στην προσπάθεια αναβίωσης του αισθήματος φόβου στους αλλοδαπούς από τη μία και «εμπέδωσης» αισθήματος ασφάλειας στους Ελληνες από την άλλη, δηλαδή της γνωστής μεθόδου με την οποία η Χρυσή Αυγή παρουσιάστηκε στην ελληνική κοινωνία, πρωτοστατεί το Μέτωπο Νεολαίας. Πρόκειται για τη νεολαία της οργάνωσης, που έχει ενεργούς πυρήνες σε όλη τη χώρα πραγματοποιώντας εξορμήσεις «στις ξεχασμένες από το κράτος γειτονιές…που ζουν τον εφιάλτη της πολυπολιτισμικότητας καθημερινά».

Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής

Η μεγαλύτερη δραστηριότητα καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον «εθνικιστικό πολυχώρο ΣΑΡΙΣΑ» στη δυτική είσοδο της πόλης όπου κυματίζουν τα γνωστά μαυροκόκκινα λάβαρα. «Οι νέοι της Χρυσής Αυγής αγωνιζόμαστε για να ξαναγίνουν ελληνικές και ασφαλείς οι γειτονιές για να ακουστούν ξανά στις πλατείες γέλια», είναι η ιδεολογική αφετηρία, που παρουσιάζεται ξανά, για τις βραδινές εξορμήσεις σε περιοχές, «που έχουν μετατραπεί σε "γκέτο" από πολυεθνικές συμμορίες ναρκωτικών όπου επικρατεί ο εκφοβισμός του Ελληνικού στοιχείου». 

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής προχωρούν σε εκτεταμένες αναγραφές συνθημάτων, κολλούν εκατοντάδες αφίσες και αυτοκόλλητα και πετούν φέιγ βολάν σε τακτική βάση πλέον σε Νεάπολη, Εύοσμο, Μενεμένη, Αμπελόκηπους, Σταυρούπολη, Συκιές, Άνω Πόλη, Τούμπα, Πυλαία και πολλές ακόμα συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σβήνουν συνθήματα και ξηλώνουν πανό από γειτονιές, αερογέφυρες αλλά και όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους της πόλης. Στόχος τους να προσελκύσουν στις τάξεις της οργάνωσης νέα μέλη, τα οποία, όπως αναφέρει το Μέτωπο Νεολαίας, «έχουν ακούσει για την Χρυσή Αυγή μέσα από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ή ακόμη από όσα συκοφαντικά έχουν ακουσθεί εις βάρος της από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς…Το Σύστημα μας πολεμά γιατί αναγνωρίζει στο Κίνημά μας έναν μεγάλο κίνδυνο για τα άνομα συμφέροντα που εξυπηρετεί».

Για το λόγο αυτό, η Χρυσή Αυγή ξανασυστήνεται ως νόμιμο πολιτικό κόμμα επιχειρώντας να καθησυχάσει τους νέους στους οποίους απευθύνεται αναφορικά με τη φυλακισμένη ηγεσία της. «Διαθέτουμε χωρίς κανένα πρόβλημα δικούς μας χώρους δραστηριοτήτων, συνεχίζουμε την ποικίλη Εθνικιστική μας δράση ανεπηρέαστοι από τις οχλήσεις των υποχείριων του καθεστώτος και τέλος όποτε το επιθυμούμε μπορούμε να συμμετάσχουμε κανονικά στις εκλογές κάθε είδους (χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό). Είναι βεβαίως γεγονός ότι ο Αρχηγός μας Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο άνθρωπος που μας δίδαξε τον όμορφο αυτό Αγώνα, καθώς και πολλοί Συναγωνιστές μας φυλακίστηκαν μετά από μια δίκη-παρωδία ακριβώς επειδή οι κυβερνώντες (δεξιοί και αριστεροί) δεν μπορούσαν να τους ελέγξουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», είναι το επιχείρημα, που προβάλλεται. 

Σε κάθε περίπτωση, στην προσπάθειά τους αυτή τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους το ιστορικό σκεπτικό των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: «Κύριο χαρακτηριστικό της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εκκολάφθηκε και στους κόλπους του πολιτικού σχηματισμού και μετέπειτα πολιτικού κόμματος με την επωνυμία ΄Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή΄ και δραστηριοποιείτο υπό την κάλυψή του, ήταν η ιεραρχική δομή της, με επικεφαλής τον αρχηγό της Νικόλαο Μιχαλολιάκο, στη συνέχεια τους βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι είχαν οριστεί και περιφερειάρχες σε συνενωμένες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες για τον συντονισμό των δράσεων και τέλος τους υπεύθυνους κάθε τοπικής οργάνωσης που αποκαλούνταν πριν αρχές.

Η εγκληματική τους δράση που σκοπό είχε την διά της βίας αντιμετώπιση των αλλοδαπών, των ιδεολογικών αντιπάλων, των αντιφρονούντων και δια του τρόπου αυτού την επιβολή και διάδοση πολιτικών ιδεών και θεωριών, εκδηλωνόταν μέσω των τοπικών οργανώσεων και πάντα υπό την καθοδήγηση ανώτερου στην ιεραρχία στελέχους της…Η ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής ήταν τέτοια ώστε να εξασφαλίζει όχι μόνο ότι κάθε κατώτερο όργανο θα υπακούει στις εντολές του ανώτερου, αλλά περαιτέρω ότι καμιά κομματική ενέργεια δεν θα υλοποιείται χωρίς την ρητή εκ των προτέρων εντολή του ανώτερου οργάνου που φτάνει ως την κεντρική διοίκηση…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA