Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας απολογείται τη Δευτέρα (4/4) στις 12 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Η μητέρα από την Πάτρα που σύμφωνα με τη δικογραφία χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, δεν θα τηρήσει το δικαίωμα της σιωπής, αλλά αναμένεται να δώσει τις δικές της εξηγήσεις, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Σύμφωνα με το STAR, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί και δεν αποκλείεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ομολογήσει και θα αρνηθεί την κατηγορία, ρίχνοντας το φταίξιμο στους γιατρούς. Ταυτόχρονα θα υποστηρίξει πως δεν θα μπορούσε να βρει κεταμίνη αφού η χορήγησή της είναι ελεγχόμενη και αν την έβρισκε παράνομα (σ.σ. χάπι βιασμού) θα έμεναν υπολείμματα στο στομάχι της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πει πως στη διασωλήνωση της 9χρονης χρησιμοποιήθηκε αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Μάλιστα, φέρεται πως θα υποστηρίξει ότι το ροκουρόνιο δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις και ότι οι γιατροί έκαναν κακή χρήση της κεταμίνης τη στιγμή της διασωλήνωσης. Επίσης, αναμένεται η ίδια με τους δικηγόρους της να ορίσουν πραγματογνώμονες. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Θανάσης Κατερινόπουλος: Να ψάξουν για ενασχόληση συγγενή με μαύρη μαγεία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι δηλώσεις που έφεραν πιο κοντά τη σύλληψη

Πριν από τη σύλληψή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και το φιλικό της περιβάλλον είχαν προβεί αρκετές φορές σε δηλώσεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών. Οι συγκεκριμένες κατέδειξαν αντιφάσεις και οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας των τριών παιδιών. «Το θέμα έχει πάρει άλλη διάσταση. Μπορεί ο κόσμος να σκοτώνει τα παιδιά του, μπορεί ο κόσμος να σκοτώνει κόσμο, να βιάζει και να κάνει ότι θέλει αλλά εμείς δεν είμαστε από αυτούς. Το να βγαίνει τώρα ο ιατροδικαστής και να λέει ότι δίνουμε βάρος στις τοξικολογικές εξετάσεις σε ένα εννιάχρονο παιδί… Πείτε μου εσείς, το παιδί των εννέα χρονών τι μπορεί τοξικολογικά να έχει; Ναρκωτικά ή αλκοόλ;» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, η Ρούλα Πισπιρίγκου σε έντονο ύφος στον τηλεοπτικό αέρα.

Επίσης, σε άλλη χρονική στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε πως «βγαίνουν και λένε για μαλλί κομμωτηρίου και η ρίζα είναι έξι δάχτυλα. “Βαμμένο μαλλί”… Αυτό είναι το φυσικό μου μαλλί, το κατσαρό. Αυτό είναι το φυσικό μου μαλλί. Έτσι με γέννησε η μάνα μου. Λένε μετά για το νύχι. Τα νύχια μου εγώ τα είχα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα. Πως θα βγω έξω, που δεν βγαίνω ούτε να πάω στο νεκροταφείο, να πάω να τα βγάλω που είναι ημιμόνιμο; Το σκουλαρίκι εγώ το έχω έξι χρόνια. Θα το βγάλω τώρα για ποιο λόγο; Δηλαδή, εάν έβγαζα το σκουλαρίκι θα πενθούσα;».

Κεταμίνη και ιατρικό λάθος

Υπενθυμίζεται πως ο ένας εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής υποστήριξε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι απόρροια ιατρικού λάθους για να συμπληρώσει πως βλέπει μια δικογραφία με πολλά κενά, η οποία κατά την εκτίμησή του «δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει, εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί».

Επανέλαβε ότι η 33χρονη αρνείται απόλυτα την κατηγορία και τόνισε πως η πλευρά της εστιάζει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της ουσίας που προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε: «Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ηταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών.

«Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία», είπε ο κ. Ζαρδάς.

Παπαδόπουλος: Υπήρχε στο νοσοκομείο η κεταμίνη

Κι ο έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Οθωνας Παπαδόπουλος αναφορικά με την φονική κεταμίνη που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είπε πως «υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA