Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρα, λίγο πριν τις 12μ., η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τη βαραίνουν. Η 33χρονη έφυγε από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται τις τελευταίες ημέρες στις 11:47 πμ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε όλη τη διαδρομή αλλά και στα δικαστήρια.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πιθανή η εκταφή για το τάμπλετ

Εξω από τα δικαστήρια βρισκόταν και πάλι συγκεντρωμένο εξαγριωμένο πλήθος που την αποδοκίμασε έντονα κατά την άφιξή της. Η ίδια είχε και πάλι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει κυριολεκτικά ανθρώπινη ασπίδα γύρω της ώστε να την προφυλάξουν από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, την περασμένη Πέμπτη. Από τότε κρατούνταν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όπου την επισκέφθηκαν οι δικηγόροι της αλλά και η μητέρα με την αδερφή της. Η ίδια συνεχίζει να δηλώνει αθώα και σήμερα θα απολογηθεί στην τακτική ανακρίτρια.

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της

Χθες στη ΓΑΔΑ μετέβησαν οι δύο δικηγόροι, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας που διορίστηκε από το κράτος και Όθωνας Παπαδόπουλος τον οποίο επέλεξε η κατηγορούμενη, μαζί μετ η μητέρα και την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη και Δήμητρα. Εκεί προετοιμάστηκε η σημερινή απολογία της 33χρονης γυναίκας. «εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας» ανέφερε την Κυριακή ο Όθωνας Παπαδόπουλος και ουσιαστικά έδειξε τη λιγική στην οποία θα κινηθεί η απολογία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star δεν θα ομολογήσει και θα αρνηθεί την κατηγορία, ρίχνοντας το φταίξιμο στους γιατρούς. Ταυτόχρονα θα υποστηρίξει πως δεν θα μπορούσε να βρει κεταμίνη αφού η χορήγησή της είναι ελεγχόμενη και αν την έβρισκε παράνομα θα έμεναν υπολείμματα στο στομάχι της Τζωρτζίνας. Επίσης, αναμένεται να πει πως στη διασωλήνωση της 9χρονης χρησιμοποιήθηκε αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Μάλιστα, φέρεται πως θα υποστηρίξει ότι το ροκουρόνιο δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις και ότι οι γιατροί έκαναν κακή χρήση της κεταμίνης τη στιγμή της διασωλήνωσης. Επίσης, αναμένεται η ίδια με τους δικηγόρους της να ορίσουν πραγματογνώμονες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA