Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η μητέρα των τριών παιδιών που εξέπνευσαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα κρατείται σε ειδικό κελί μακριά από άλλες κρατούμενες και θα προαυλίζεται μόνη της.  Σύμφωνα με το STAR, ακριβώς απέναντι από τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, κρατούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η 33χρονη βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές, σε κοντινή απόσταση από τα μέλη της 17 Νοέμβρη και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι στον πρώτο όροφο, έχει σιδερένια πόρτα και μέσω ενός μικρού ανοίγματος γίνεται η επικοινωνία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στο εσωτερικό του κελιού υπάρχει ένα κρεβάτι και ένα παράθυρο τυφλό. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορεί να επικοινωνήσει με κανένα άλλο κελί και θα μιλά από το ατομικό της καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται έξω από το κελί. 

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα θάφτηκε με το τάμπλετ γιατί έβλεπε Σεφερλή σε αυτό και γελούσε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού 

Οι φυλακές Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:

  • Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.
  • Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρχίζει σιγά – σιγά να συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί, γι’ αυτό και αντιδρά με φωνές και κλάματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν κοιμήθηκε σχεδόν καθόλου στο κελί της στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ -όπως φάνηκε όταν την επιβίβασαν στο τζιπ για να την οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού- το πρόσωπο της ήταν πρησμένο και τα μάτια της κόκκινα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό υπήρξε ένταση καθώς συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα την αποδοκίμασαν.

Η 33χρονη λίγο πριν τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού ανέφερε πως δεν έχει καταλάβει ακόμη τον λόγο που προφυλακίστηκε αλλά και γιατί δεν έπεισε την ανακρίτρια με τις απαντήσεις της. Παράλληλα η ίδια στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ανέφερε πως: «Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με πιστεύει και μίλησε εναντίον μου», αναφερόμενη στον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Εξέφρασε, δε, τη σιγουριά της πως: «θα αποδειχθεί η αλήθεια» καθώς «δεν υπάρχουν στοιχεία». Προσθέτοντας ότι «θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους». Κατέληξε δε, λέγοντας «Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω μέσα στη φυλακή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA